Zanima vas nordijsko hodanje, a ne znate gde da počnete?

Sada je stiglo rešenje za ovu dilemu, jer je Srbija dobila svoj prvi Klub nordijskog hodanja „Nordijac“.

Krajem avgusta u Kulturnom centru Grad u Beogradu na manifestaciji kojoj je prisustvovalo preko 100 nordijskih hodača Klub je zvanično i počeo sa radom.

Izvorno nastalo kao letnji trening za skijaše Nordijsko hodanje se jako brzo proširilo na sve druge sportske i starosne grupe. Tokom ove aktivnosti angažuje se 90% mišića u telu, jačaju zglobovi, ubrzava metabolizam i ima blagotvorne psihološke efekte. Zaštitni znak Nordijskog hodanja su štapovi za hodanje.

„Verujemo da se život održava kroz kretanje. Da je put do zdrave i zadovoljne zajednice izgrađen željom pojedinca da se pokrene. Ravnopravno sa našim članovima, navijačima i partnerima činimo porodicu koja nikad ne stoji. Možete biti uvereni da svakim napravljenim korakom ostajemo verni ovome. U Klubu „Nordijac“ znamo da je ovo moguće. Sve je teže zaobići trag koji ostavljamo. Više od 1000 članova našeg pokreta najbolje govori o tome kako nam ide. Inspiracija i vođenje primerom ostaju iza nas svuda kuda prolazimo“, izjavio je povodom otvaranja Marko Mihailović, glavni trener kluba.

Podsećamo da je Škola nordijskog hodanja u Beogradu nastala 2020. godine usred pandemije COVID-19 kada je prepoznata potreba naših sugrađana da budu fizički aktivni uprkos pandemiji. Za samo dve godine Srbija je dobila više od 1000 ljudi koji praktikuju nordijsko hodanje kao vid fizičke aktivnosti. Članovi škole postali su uporedo i članovi Kluba nordijskih hodača „Nordijac“.

Strast će nastaviti da pokreće ono čemu težimo. Idemo ka dalekim ciljevima. Potpuno smo uvereni da je moguće stvarati, sarađivati i rasti, i da hodanjem jedni uz druge postižemo upravo to. Krenuli smo u stvaranje čitavog jednog sveta. Ove snove ostvarujemo zajedno“, naglasio je Mihailović.

Klub „Nordijac“ otvoren je za nove polaznike koji žele da nauče nordijsko hodanje i treniraju kroz program koji traje 16 nedelja.

Prijave traju do 2. oktobra, a sve informacije nalaze se na sajtu www.skolanordijskoghodanja.com

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Minja Marđonović – Doživela sam digitalno ubistvo

Nakon jednog feminističkog protesta - Minja je ućutkana i obrisana sa svih digitalnih platformi. Jedni pokretom ruke hakera. Za feministkinju čiji je...

Pozorišna žurka povodom desetog rođendana Reflektor Teatra

Reflektor teatar ove godine obeležava svoj deseti rođendan. Ovim povodom teatar je pripremio celodnevni spektakl koji počinje panelima, nastavlja se zajedničkim izvođenjem...

Iva Parađanin – Nezavisni medijski puntovi će postati jedini izvor validnih informacija

“Tampon zona” je podkast koji je u prethodne 3 i po godine ugostio žene iz najrazličitijih sfera delatnosti i pomogao da se...

Filmski festival Merlinka od 8. do 11. decembra u Domu omladine Beograda

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od 8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda.

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još