Više od trideset govornika na ovogodišnjem demokratskom forumu Obama Fondacije

U četvrtak, 17. novembra, počinje globalni događaj usmeren na ideje ključne za našu demokratiju – Demokratski forum koji organizuje Obama Fondacija u partnerstvu sa Univerzitetom Kolumbija i Univerzitetom Čikago.

Kako navodi Obama Fondacija, širom sveta demokratija je ugrožena, a cilj im je da osnaže potencijal nove generacija vođa širom sveta. Na Forumu će se skrenuti pažnja na najveće izazove po demokratske vrednosti širom sveta, ali i okupiti stotine novih lidera iz programa Obama Fondacije, vodećih stručnjaka koji širom sveta štite demokratske vrednosti.

Ako želimo da demokratija cveta, moramo se boriti za nju, moramo je negovati, moramo demonstrirati njenu vrednost za poboljšanje života običnih ljudi, uvek i iznova“, izjavio je ovim povodom nekadašnji predsednik Sjedinjenih američkih država i osnivač Fondacije Barak Obama.

A ove godine Forum će okupiti više od trideset govornika širom sveta, istaknutih političkih lidera u svojim zemaljama. Samo neki od njih su stručnjaci kao što su Lee C. Bollinger, predsednik Univerziteta Kolumbija i Dr. Paul Alivisatos, predsednik Univerziteta Čikago, kao i politički lideri širom sveta kao što je Tabata Amaral, brazilska kongresmenka i Jana Kobzova, savetnica za spoljnu politiku slovačke predsednice Zuzane Caputove. Među mlađim svetskim liderima ističe se Nick Antipov, koosnivač projekta MAKEOUT, antidiskriminatornog projekta koji štiti prava LGBT+ zajednice u Belurusiji. Antipov je ujedno i koosnivač solidarne platforme ICanHelp.Host, koja obezbeđuje besplatan smeštaj širom Evrope i sveta za Ukrajince koji su izbegli od rata.

Na kraju Foruma očekuje se i razgovor predsednika Obame i mladih lidera Fondacije.

Forum će biti strimovan uživo putem sajta Obama Fondacije , a važne nalaze Foruma čitaćete i narednih dana na Zoomeru.

Naslovna fotografija: Obama Fondacija

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Hidrocentralet e vogla: a ka alternativë?

Hidrocentralet e vogla – vitet e fundit, mënyra më popullore për marrjen e energjisë nga burimet ujore. Në të njëjtën kohë, mënyra...

Leksikon s3:e7 / Đorđe Cvetković

„Vraćajući se na leksikone iz osnovne škole, sećam se namere da javno podelimo istinu, koju čuvamo u podsvesnoj strani mozga. Koju želimo...

I Hrvati etno za Evroviziju imaju: Harmonija disonance među favoritima Dore 2023

Nakon što su otkrivene numere koje će se takmičiti na ovogodišnjem izboru hrvatskog predstavnika na Pesmi Evrovizije – Dora 2023, već hvaljena pesma „Nevera (Lei, lei)“ ansambla Harmonija...

Donosimo vam kampanju Nine Rajak, prve naše dizajnerke u saradnji sa brendom OFF-WHITE

Dizajnerka Nina Rajak prošlog meseca predstavljala je Srbiju u Kataru na najvećoj modnoj reviji ikada koju je organizovala čuvena Carine Roitfeld.

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još