Večeras počinje letnji festival Reflektor teatra

Predstavom „SMRT FAŠIZMU: O ribarima i slobodi” večeras u 21h počinje letnji repertoar Reflektor Teatra pod nazivom „Četvrtak pod reflektorom”. Letnji repertoar je toliko šarenolik da čini svojevrsni festival u okviru koga ćemo imati priliku da svakog četvrtka uživamo u najboljim predstavama ovog pozorišta, ali i drugih prijateljskih pozorišta koji će gostovati na sceni Reflektora.

Do kraja jula, na daskama na Dorćol Platzu biće odigrano osam predstava, a u nedelju, 18. jula sa početkom u 20h biće održan koncert violončeliste Nemanje Stankovića.

U predstavi „SMRT FAŠIZMU: O ribarima i slobodi”, koju potpisuje Milena Bogavac, večeras igraju Matija Živković, Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Sunčica Milanović i Strahinja Blažić. U pitanju je dokumentarna predstava o sećanju na Ivana Lolu i porodicu Ribar, viđenu kroz prizmu autorke i ko-autora i izvođača predstave, koji su prošli kroz proces učenja o ovom narodnom heroju njegovoj porodici, verenici Slobodi Trajković, ali i čitavoj generaciji mladih ljudi koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma. Govoreći o njima, mladi glumci će govoriti o svojoj generaciji, svojim herojima i idealima.

U ostatku jula, posetioci će moći da isprate i predstavu „Kiseonik” Ivana Viripajeva (15.07), zatim „San o Mileni” Jelene Bogavac (22.07), kao i esej u pokretu „O savesti” Sanje Krsmanović Tasić posvećen Dadi Vujasinović (29.07). Avgust je rezervisan za predstavu „Otvorena veza” po tekstu dua koji čine Dario Fo i Franka Rame, koju izvode Maja Suša i Aleksandar Jovanović (05.08), kao i za dve hit predstave Reflektor Teatra – „Sumnjivo lice” Vojkana Arsića (12.08) i već čuvene „Muškarčine” koje potpisuju Vojkan Arsić i Milena Bogavac (19.08).

Dobrodošli u Četvrtak pod Reflektorom!


EDIT: Predstava „San o Mileni” Jelene Bogavac odložena je i biće na repertoaru 26. avgusta.

Tekst izmenjen 17.07 i 11.08 usled promena u programu festivala.

Nemanja Marinović
Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Humanitarno igranje „Bečke stolice” u sećanje na Luku Kurjačkog

U ponedeljak, 24. januara, sa početkom od 20 časova, biće održano humanitarno igranje predstave „Bečka stolica" na velikoj sceni „Doma kulture Studentski...

YANXovanje utorkom 04: SAMO GLEDAJ, CAKI

Šta vidite na ovoj slici? Kako ne vidite ništa? Aha, ne vidite sliku, pa tako ni ništa na njoj. A misao, glava,...

Šta se sluša?

Zdravo svima, ja sam Paša. Imam 21. godinu i po svim parametrima sam mlad čovek. Čak sam i voditelj podcasta Mladost, probrana...

Ko drži monopol nad moralom?

Što se morala tiče... ko šta sme da nam kaže? Realno, ko danas ima dovoljno kredibiliteta da sugeriše bilo...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još