fbpx

UREĐIVANJE s2:e3 / Srbija – zdravstveno ždrebe / Zoomer

Od toga da je Srbija ekonomski tigar, postavljamo pitanje da li je Srbija onda zdravstveno ždrebe? Jer, ako ćete nam zatvarati Poliklinike za studente i studentkinje i otežati im i/ili onemogući lečenje u gradu kome studiraju, čime se to Srbija hvali?

Čime se hvali predsednik u nemačkom tabloidu “Bild” kada govori o vakcinaciji? Zašto ga nazivaju “herojem vakcinacije”? I ko?

U novom epizodi emisije #UREĐIVANJE razgovarala sam o ovim temama sa Nemanjom Rujevićem, novinarom DW na srpskom i Nedeljnika VREME, koji nam otkriva da srpski tabloid “Informer” vest o Vučiću kao heroju vakcinacije, prenosi pre samog nemačkog tabloida “Bild”, koji o istoj i piše. Rujević naglašava da ne treba biti ciničan, jer Srbija ili sam predsednik, zaista jeste obezbedila dosta vakcina za građane i građanke. On podvlači i da je veoma važno upitati se kako će Vlada da motiviše građane i građanke na odlazak na vakcinaciju, s obzirom da ćemo u jednom trenutku imati više vakcina nego ljudi koji su prijavljeni za istu.

Kada smo kod vakcinacije, ali i sprezi medija i vlasti, komentarišemo i dešavanje ispred BelExpo centra gde se našla Jelena Zorić, novinarka N1 televizije.

Šta se desi kada se jedna reporterka nađe na terenu, uključi uživo u program sa sagovornicima ispred kamera? Šta se, potom, dogodi kada pokuša da kontaktira i eUpravu kako bi dobila odgovor čija je greška – njihova ili zaista građana i građanki? Desi se da premijerka Srbije lično zabrani radnicima i radnicama iz eUprave da daju bilo kakve komentare novinarima i novinarkama televizije N1. I to prizna javno, na vanrednoj konferenciji za medije.

Istoj onoj novinarki kojoj su ore samo dva dana dali orden države, sada je ućutkuju. Sada, ne dozvoljavaju ni da prizna eventualnu grešku.

Više o protekloj nedelji i vestima koje su je obeležili, i na koji način plivamo u moru dezinformacija, propagande i medijskih manipulacija, pogledajte u novoj epizodi.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Angela Davis: aktivistkinja za koju treba da zna ceo svet

Položaj afroameričke populacije u Americi je poslednjih nekoliko godina pod znakom uzvičnika, postaje sve teži, kako zbog ophođenja policije prema populaciji, tako...

Jachim Zoomira Nedelju 020

Ova ilustracija ce dati velike rezultate!

Jeste li za (ne)obavezno služenje vojnog roka?

Nijedna tema ne dovede do takve vatrene nacionalne debate kao pitanje vraćanja vojnog roka kao obaveze, a jedni od najglasnijih su svakako...

Ivana Španović se povredila, ne ide na Evropsko prvenstvo u Poljsku

Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka i trostruka evropska šampionka u skoku u dalj, povredila se na treningu za Evropsko prvenstvo za koje...

Instagram

Preporučujemo