Ukrajina: priča o onima koji odlaze

Prošlo je četrdeset dana od početka invazije na Ukrajinu. Razgovori između Rusije i Ukrajine su započeti ali dešavanja na ratištu nisu još prestala.

Sve informacije se proveraju konstantno pošto od početka ratna dešavanja ispraćena su sa puno lažnih vesti. Tema je još aktuelna ali se čini da kako po trenutnim podacima Rusija ne napreduje ka Zapadu, Evropa postupa mirnije.

Odlazak kao privremeno rešenje

Dok imamo talas migracije koji ni u jednom trenutku nije prestao od početka rata, bezbroj onih koji svedoče o onom što se dešava putem društvenih mreža.

„Ja sam trenutno u Poljskoj, osećam se sigurnije“, rekla je Karina.

Mladi sa kojima smo pričali o tome u kakvoj su situaciji, iako su izrazili nadu da neće morati da odu, to se ipak desilo. Karina, jedna od devojaka sa kojom smo pričali, ipak je napustila Ukrajinu dok je Julija pronašla mir u Turskoj.

„Bilo je dugo putovanje koje je trajalo skoro 36h za pet dana. Ja sam jedina koja je otišla, moja porodia je ostala u Kijevu“, priča mi Julija.

Bez obzira što su otišli uprkos prvom planu da ostanu u Ukrajini, nadaju se da je ovo privremeno rešenje. Oni se trenutno osećaju bezbednije ali sve informacije o dešavanjima kod kuće prate stalno. U ovom trenutku niko od njih ne može da pretpostavi koliko će trajati.


Bonus video: Na čijoj su strani mladi?

Naslovna fotografija: Medialine, printscreen

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Budućnost za mlade: Koliki je zaista generacijski jaz?

Stručni skup pod nazivom „Budućnost za mlade“ održan je u četvrtak 25. maja u Dorćol Platz-u u Beogradu, na kome su se...

Budućnost za mlade: Kojim vrednostima nas uči sadašnji obrazovni sistem?

Stručni skup pod nazivom „Budućnost za mlade“ održan je u četvrtak 25. maja u Dorćol Platz-u u Beogradu, na kome su se okupila...

Fedor Todorović: Nepravda će pasti

To što su mu kao dečaku izvršitelji zakucali na vrata - Fedora je okrenulo ka aktivizmu. Danas se bori protiv sistemskih nepravdi...

Ćerka prve autovane HIV pozitivne osobe: Roditelji druge dece su doprinosili stigmatizaciji

Ivan Radojičić je bio prva osoba u Srbiji i na Balkanu koja je javno govorila o tome da je HIV pozitivna. Bio...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još