Ubistvo novinarke Aljazeere još nerasvetljeno

Medijska kuća Aljazeera objavila je juče da je njihova novinarka ubijena tokom izveštavanja a još jedan novinar ranjen.

Novinari su tu kako bi preneli šta se dešava na ratištu. Oni moraju da nose zaštitu ali i novinarsku legitimaciju koja ih štiti u ratnim uslovima. Pravila u ratu njih čuvaju kako ne bi postali žrtve rata dok izveštavaju.

Kako prenosi Aljazeera, napad se dogodio tokom sukoba između izraelske i palestinske vojske. Na terenu u tom trenutku su bila prisutna četiri novinara. Traži se istraga o tome šta se tačno dogodilo, zbog toga sto postoji snimak koji je prenet na sajtu koji svedoči o okolnostima pre incidenta.

U ovom trenutku nije poznato šta se tačno dogodilo. Aljazeera je navela da je novinarka ubijena od strane Izraela, ali postoje i navodi da je ubijena od palestinske strane.

Na osnovu informacija koje smo prikupili, izgleda da su naoružani Palestinci koji neselektivno otvorili vatru, odgovorni za nesrećnu smrt novinarke“, izjavio je premijer Izraela Naftali Benet, dok je izraelski ministar odbrane Beni Ganc obećao detaljnu istragu o ubistvu novinarke i naveo da su „odlučni da sprovedu sveobuhvatnu istragu ovog procesa„. Prema poslednjim informacijama, izraelska vojska je saopštila da dosadašnjom istragom ubistva novinarke Al Džazire Širin Abu Aklehnije bilo moguće utvrditi da li je stradala od izraelske ili palestinske vatre„.

Reporteri bez granica podsetili su da je od početka godine ubijeno dvadeset i pet novinara, dok je preko četiri stotine u zatvoru zbog svog izveštavanja. Samo tokom prošle nedelje ubijena su četiri novinara u Meksiku.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Kako izgleda borba sa multipla sklerozom: dokumentarac o Selmi Bler

Priča poznate glumice Selme Bler koja se bori sa multipla sklerozom prikazana je u dokumentarnom filmu koji je režirala Rejč Flajt. Ovaj...

Lice današnjice: Bolje da vodimo ljubav nego rat

Kao vernik, često sam bio osuđen. Povremeno od strane „verujućih" što branim prava lgbt+ zajednice, povremeno od lgbt+ zajednice što branim drugu...

LEKSIKON s3:e11 / Ljubica Mojsovska

„Prelistavam staro izdanje i razmišljam šta to ljudi mogu reći a da ostavi jak utisak? Kažu da su oni najraniji događaji najupečatljiviji....

Zoomer GIVEAWAY! Vodimo vas na spektakl LORD OF THE DANCE

Vreme je za još jedno ZOOMER DARIVANJE! Ovaj put imamo pravu poslasticu za sve ljubitelje plesa - vodimo...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još