U subotu se održava prvi Market održive mode u Beogradu

Prvi Market održive mode biće održan u subotu 18. marta 2023. godine od 11 časova u Prostoru Miljenko Dereta, Dobračina 55 u Beogradu. Na ovom jedinstvenom događaju posetioci će imati priliku da se upoznaju sa održivim brendovima, starim zanatima, kao i fenomenalnim ženama koje stvaraju novu i čuvaju staru modu na drugačiji način.

Program je organizovan tako da će pored izlagača posetioci imati priliku da čuju i pitaju sve što ih interesuje o održivoj modi kroz razgovore sa akterkama, dizajnerkama, stručnjakinjama i svima onima koji se bave održivom modom na drugačiji način. 

Ono što je takođe specifično za ovaj događaj jeste to što će tokom celog događaja posetioci moći i da razmene i doniraju odeću i opremu za bebe i decu, kako bismo od malih nogu učili da čuvamo i vidimo drugačije svet oko sebe. 

Centralni događaj svakako je Bazar kulturne raznolikosti na kojem će biti predstavljeno 12 lokalnih brendova koji predstavljaju održivu modu, kao što su Udruženje „EkoBag“, „Marija Handmade“, „Sirogojno Style“, „Koshtana“, „Filoco“, „Ukiyo“, „Planet Kind DOO“ „Nosimse“, „Women on the Way“, „Retex“, Ženski centar Užice, Marija Ivošev – ćurčijski zanat, UG „Podunav“ Bački Monoštor i „Naše mustre“. Modni komadi svih ovih sjajnih brendova izrađuju se na lokalu, od Bačkog Brega do Niša i koriste lokalne resurse, prirodne i reciklirane materijale, kao i znanje o lokalnom nasleđu bilo kroz način izrade, bilo kroz dizajn, koje je utkano u njihov rad.

Kada su u pitanju razgovori o održivosti i održivoj modi, izdvajaju se uvodni razgovor o održivosti i održivoj modi, kao i ključne teme: kulturna baština u modi, održiva moda, prenamena i roditeljstvo, kao i moda za budućnost – šta nam Gen Z donosi. U okviru ovog dela programa biće organizovane i projekcije filmova powered by KoRSE: Od mode do socijalnog preduzetništva.

Organizatori ovog događaja su Women on the Way, modni brend čije komade kreiraju i šiju žene izbeglice i Udruženje Nitna, koje se bavi promocijom održive mode, a naročito promocijom produžavanja životnog veka odeće i opreme za bebe i decu.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Amer Džekman: U Survivoru, kao i u društvu, fali empatije – neki mogu preživeti Survivor, ali njihova imena neće

Cilj ne opravdava uvek sredstvo i nekad je važnije ostati čistog obraza, nego pobediti – poruka je koju je svojim učešćem u...

Unija srednjoškolaca objavila pismo solidarnosti sa profesorima Šeste beogradske gimnazije

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) objavila je Pismo solidarnosti u kome su iskazali podršku profesorima Šeste beogradske gimnaziji koji su nedavno stupili u...

Dijana Milošević: Teza da deca imaju previše prava je pogrešno interpretiranje realnosti i neshvatanje uzroka tragedije

Večeras se na sceni Reflektor Teatra u Dorćol Platzu u Beogradu igra predstava „Za tvoje dobro“ DAH Teatra, koncipirana kroz konstrukciju naših...

LEKSIKON s3:e12 / Anđelka Prodanović

„Prelistavam staro izdanje i razmišljam šta to ljudi mogu reći a da ostavi jak utisak? Kažu da su oni najraniji događaji i...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još