U pripremi je predstava USTAV I PRAVA GRAĐANA i BAŠ VI možete biti deo nje

GRUPA GRUPA & REFLEKTOR TEATAR raspisali su AUDICIJU za glumce i glumice u predstavi USTAV I PRAVA GRAĐANA.

USTAV I PRAVA GRAĐANA naslov je dokumentarne predstave, koja će biti zasnovana na dramaturški i scenski oblikovanim interpretacijama Ustava Republike Srbije. Odabrani glumci i glumice, zajedno sa autorskom ekipom i ekspertskim timom iz oblasti pravnih i društvenih nauka, prolaziće kroz edukativni i istraživački proces, koji uključuje radionice, predavanja, tribine i analize stručne literature.

Nakon toga, uslediće radionice dramaturškog oblikovanja teksta, koje podrazumevaju aktivno učešće glumaca i glumica. Proces rada na predstavi traje od 10. aprila do 1. jula, kada će predstava imati svoju premijeru na otvaranju festivala A.N.F.I. teatar u Kraljevu.

Predstava USTAV I PRAVA GRAĐANA, realizuje se u okviru projekta „Kultura za demokratiju“. Ovaj projekat pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni u Srbiji da, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama koje su od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, projekat Kultura za demokratiju podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući na taj način prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji. Prva faza projekta traje od oktobra 2021. godine do februara 2025. i podržava ga Vlada Švajcarske, a sprovodi Hartefakt fond.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Traže se školovani glumci i glumice, rođeni 1988. godine, ili kasnije, odnosno: glumce i glumice koji su u oktobru 2006. godine bili maloletni i nisu imali pravo glasa na Referendumu, kojim je usvojen aktuelni Ustav. Malu prednost imaju glumci/glumice sa elementarnim poznavanjem oblasti prava, društvenih i političkih nauka, zainteresovani da prošire svoje znanje u ovim oblastima.

Prijave su otvorene do nedelje, 03. aprila u 20h.
Više informacija na sajtu REFLEKTOR TEATRA.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još