U četvrtak otvaranje novog galerijskog prostora u Cetinjskoj izložbom plakata Marka Vulete – Đukanova

U četvrtak 14. oktobra u 20h otvara se novi prostor u sat kuli nekadašnje pivare u Cetinjskoj 15 retrospektivnom izložbom plakata beogradskog umetnika Marka Vulete – Đukanova.

Kula ima ambiciju da kroz nove modele funkcionisanja i delanja u kulturnom polju materijalizuje duh vremena u kome živimo. Prva programska celina koja počinje sa radom je Galerija Kule.

Galerija Kule je mesto za razvijanje umetničkih projekata u domenu vizuelne kulture sa ciljem da stvara, prepozna i neguje nove fenomene na umetničkoj sceni. Pored pružanja vidljivosti i podrške novim akterima u polju umetnosti, Galerija Kule želi da stvori i neformalni kružok formiran kroz saradnju umetnika iz različitih oblasti radi stvaranja novih interdisciplinarnih polja za umetničko delanje.

Galeriju Kule u četvrtak 14. oktobra otvara izložba retrospektive plakata Marka Vulete – Đukanova, publici poznatijeg po svom pseudonimu Floating Bstrd.

Fokus izložbe su plakati za klupske večeri nekih od najpoznatijih beogradskih i svetskih klubova, među kojima su i beogradski klubovi “20/44” i “Drugstore”, La Java i Rex iz Pariza, berlinski ://about blank i Urban Spree, amsterdamski Garage Noord i Dynamic Range, XOYO, Phonox, The Waiting Room i Cell iz Londona i mnogi drugi. Pored postera za klubove, Vuleta Đukanov je tesno sarađivao i sa brojnim umetnicima kao što su: Vladimir Ivković, Interstellar funk, Lena Willikens, Ivan Smagghe, Manfredas, Larry Heard, Tommy Mandel, Hunee, Esa, Red Axes, Emmanuelle Parrenin & Detlef Weinrich, aka Tolouse Low Trax, itd.

Marko Vuleta – Đukanov se bavi dizajnom više od 10 godina, a ovom prilikom prikazaće 80 radova isključivo vezanih za različite klupske večeri pomenutih klubova i umetnika. Njegovi radovi prepoznatljivi su po šarenim blobovima, karikiranim likovima i mračnom stilu koji na kraju uvek uspeva da ima element topline. Stilski koketira sa modernističkom i nadrealističkom manipulacijom slike, formirajući karakterističan vizuelni izraz. Kako mu se rad fokusira na noćni život, a prepoznatljiv stil automatski asocira na klupsku žurku, izložba nosi adekvatan naziv “Nights.” (Noći.)

Muzičku podršku otvaranju daće beogradski fotograf Boogie, a tokom trajanja izložbe koja je otvorena do 4. novembra, biće organizovani različiti programi koji uključuju radionicu sa umetnikom, vođenja kroz izložbu, jednodnevne video projekcije u hangaru ispred galerije, kao i specifične DJ večeri.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.
Prethodni članakMoja prva plata
Sledeći članakNa Kosovu i Metohiji žive ljudi!

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još