fbpx

“The Last of Us” postaje serija u HBO produkciji

The Last of Us, jedno od najznačajnijih ostvarenja u gejming industriji ovog veka, dobija svoju ekranizaciju. Još u martu prošle godine, tvorac igre Neil Druckmann potvrdio je da trenutno radi na adaptaciji ove video igre. Konačno saznajemo o čemu je reč – limited TV serija u produkciji HBO-a.

Već spomenuti Druckmann je, po završetku rada na The Last of Us II prošlog juna, odmah prešao na rad za seriju; konkretno, pisanje scenarija. U ulozi scenariste pridružiće mu se tvorac serije Chernobyl, Craig Mazin. Kompozitor same igre, Gustavo Santaolalla, takođe će doprineti seriji. Da podsetimo, pored svojih priča, oba dela The Last of Us su bila naširoko hvaljena baš zbog muzike.

Poznati su i glumac i glumica koji će tumačiti dve glavne uloge. Džoel će biti Pedro Pascal, u poslednje vreme poznat po svojoj ulozi u seriji Mandalorian. Mladu Eli igraće Bela Remsi, najpoznatija kao Liana Mormont iz serije Game of Thrones. Što se tiče ostalih uloga, ništa još uvek nije objavljeno javnosti.

S obzirom da je u pitanju limited TV serija, gledaoci se neće moći nadati drugoj sezoni The Last of Us. Međutim, nije poznato koliko će serija imati epizoda, niti kada će se snimati ili emitovati.

Što se same radnje tiče, izgleda da će se pridržavati najviše događaja iz prvog dela igre. Vreme i mesto odvijanja događaja su isti – post-apokaliptična Amerika, dvadeset godina od nastanka virusa koji ljude pretvara u zombije. Objavljen je i zvanični sinopsis serije:

„Džoel, okoreli zadužen je da prošvercuje četrnaestogodišnju Eli iz zone karantina. Šta počinje kao mali posao postaje brutalno, srceparajuće putovanje, dok njih dvoje prelaze čitavu Ameriku i oslanjaju se jedno na drugo da bi preživeli.“

Međutim, autori serije su izjavili da će se potruditi da predstave najvažnije događaje iz oba dela igre, na način koji ima najviše smisla gledaocima. Takođe, Druckmann je nagovestio da će se u seriji nalaziti važna, nama nepoznata scena koja se nije našla u poslednjoj verziji igre.

Istina, nije puno podataka objavljeno. Bez konkretnog datuma emitovanja, rad na ovoj seriji bi mogao da se oduži u nedogled. Ipak, sigurna sam da će svako ko je igrao igricu imati strpljenja, jer su se navikli na čekanje – drugi deo The Last of Us usledio je čak sedam godina nakon prvog. A oni koji nisu igrali? Oni će dobiti priliku da na drugačiji način prožive jednu od najboljih priča u istoriji video igara. Za to bi trebalo da budete uzbuđeni.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Angela Davis: aktivistkinja za koju treba da zna ceo svet

Položaj afroameričke populacije u Americi je poslednjih nekoliko godina pod znakom uzvičnika, postaje sve teži, kako zbog ophođenja policije prema populaciji, tako...

Jachim Zoomira Nedelju 020

Ova ilustracija ce dati velike rezultate!

Jeste li za (ne)obavezno služenje vojnog roka?

Nijedna tema ne dovede do takve vatrene nacionalne debate kao pitanje vraćanja vojnog roka kao obaveze, a jedni od najglasnijih su svakako...

Ivana Španović se povredila, ne ide na Evropsko prvenstvo u Poljsku

Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka i trostruka evropska šampionka u skoku u dalj, povredila se na treningu za Evropsko prvenstvo za koje...

Instagram

Preporučujemo