Sve više građana se vakciniše na Sajmu, ali raste i broj zaraženih

Koordinatorka punkta za vakcinaciju na Sajmu u Beogradu izjavila je za N1 da je primetan blagi porast broja ljudi koji su zainteresovani za vakcinaciju.

„I pored odmora i raspusta prethodnih dana se primećuje blaga tendencija rasta zainteresovanosti za vakcinaciju, čak i među mladima“, rekla je ona.

Istakla je da se dnevno na tom punktu vakciniše između 300 i 500 građana, dok je vikendom taj broj i do 800. Polovinu njih, ipak, čine državljani BiH i Severne Makedonije.

Svakoga dana od 8.30 do 15.30 radi punkt za vakcinaciju na Sajmu, gde su dostupne vakcine proizvođača Fajzer, AstraZeneka, Sinofarm i Sputnjik.

Od broja vakcinisanih, kako je ranije rekao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić zavisiće i polazak u školu 1. septembra, a najavljuje se i četvrti talas epidemije, koji će prema rečima stručnjaka biti talas nevakcinisanih.

Istovremeno, u Srbiji raste broj zaraženih i ponovo je trocifren. Prema zvaničnim podacima danas je bilo 292 novozaraženih, dok su dve osobe preminule od posledica korona virusa, a juče je novozaraženih bilo 332, bez žrtava od ovog virusa.

Cover photo: Hakan German / Pixabay

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Slučaj Mateja Periša: Grubo kršenje etičkih standarda

Savet za štampu izdao je saopštenje za javnost i pozvao medija da poštuju pravo na privatnost i dostojanstvo žrtve. Mediji u Srbiji...

Šta su majmunske boginje?

Sve su nas iznenadile informacije o slučajevima majmunskih boginja u Evropi i mnogima je prva reakcija bila: „ne još jedna pandemija…”. Međutim,...

Novo zahlađenje odnosa Grčke i Turske izvor nestabilnosti

Turska državna novinaska agencija Anadolu, prenela je da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da za njega grčki premijer Kirijakos Micotakis...

Medijski stručnjaci i NVO osudili izveštavanje o majmunskim boginjama

Grupa organizacija i medija objavila je saopštenje u kojem se osuđuje neprofesionalno izveštavanje medija o širenju majmunskih boginja i dovođenja u vezu...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još