SUPERGIRLS: Sara Krstić – Negujte svoje strahove, oni vas čuvaju od naglih odluka

Ekipa predstave „Devojčice“ ima novu članicu i novu scenu, zasnovanu na autentičnoj priči o ženskom odrastanju. Ime nove glumice je Sara Krstić. Ona studira psihologiju, volontira u Omladinskom klubu Reflektor teatra, a pre iskustva sa predstavom „Devojčice“ nije se bavila glumom.

Ipak, ima veliko scensko iskustvo u plesu, a tokom odrastanja bavila se klasičnim baletom, modernim baletom i savremenim plesom. Velika je ljubiteljka formata žive biblioteke i volela bi da uskoro organizuje jedan ovakav događaj. Beogradska publika, imaće prvu priliku da je vidi 8. juna, od 21h, na Sceni Reflektor teatra, u Dorćol Platzu.

FUN FACT: Sara Krstić je treća Sara u podeli Devojčica. Zbog toga je odmah dobila nadimak Sara Kej.  

Čime se baviš, kad ne igraš predstavu „Devojčice“?

Studentkinja sam Fakulteta za medije i komunikacije na smeru Psihologija. Članica sam Omladinskog kluba Reflektor teatra, pa često provodim vreme gledajući predstave i upoznajući nove ljude kroz radionice. Volim da šetam, naročito sa svojim psom, kao i da kuvam. Za nove recepte me inspirišu zanimljiva mesta koja istražujem po Beogradu i drugim mestima koje posećujem kad putujem.

U predstavi, pričate lične priče iz odrastanja. Zato se nameće pitanje: kakva si bila kad si bila mala? O čemu si maštala, čega si volela da se igraš, kako ti je bilo u školi, koje si predmete najviše volela?

Kada sam bila mala bila sam izgubljena u nekom svom svetu vila i magije. Često sam se igrala sama, ali bih se toliko udubila u ulogu prodavačice ili stjuardese da mi niko drugi nije bio potreban. U školi sam uvek bila odličan đak, a završila sam i muzičku školu. Imala sam grupu prijatelja sa kojima sam išla na sajmove knjiga i nauke i na razne vannastavne aktivnosti koje su nam davale razne povode za avanture. Uglavnom, imala sam zanimljivo i uzbudljivo detinjstvo, nikada mi nije bilo dosadno.

Ekipi predstave „Devojčice“, priključila si se kasnije. Kako je došlo do toga, kako si saznala za ovu predstavu, da li se je već gledala i šta je presudilo da budeš izabrana za novu članicu ekipe?

Predstavu „Devojčice“ gledala sam na samoj premijeri, a posle još mnogo puta. Krajem prošle godine pridružila sam se Omladinskom klubu Reflektor teatra i posle dosta radionica, druženja i rada oko organizacije i realizacije predstava dobila sam priliku i da glumim u jednoj od njih.

Prvo izvođenje, imala si na Festivalu FemArt u Prištini. Kakva su ti iskustva sa ovog igranja i Festivala?

Osetila sam se počastvovano što imam priliku da prisustvujem međunarodnom festivalu koji nosi tako važnu poruku. Sama predstava je simbol ženske solidarnosti i osetila sam to na sceni. Bilo mi je važno da se maksimalno potrudim i ispoštujem koleginice sa kojima igram, kao i da doprinesem beskrajnom šarmu, snazi i zajedništvu koje poseduju. One su mi dale podršku i hrabrost da prvi put izađem na scenu sa njima i učestvujem u prenošenju naše podrške svim devojčicama i ženama ovog sveta.

Tvoj proces rada na predstavi, izgledao je drugačije nego kod ostalih članica ekipe. Kakvi su ti utisci o tom radu i koliko je izazovno priključiti se kao nova devojka, jednom oformljenom ženskom kolektivu?

Proces rada na predstavi je bio zanimljiv, od samog intervjua i smišljanja teksta do postavljanja scene. Devojčice su veoma dobre saradnice i dosta su mi pomogle oko tehničkog aspekta predstave. Uvek je teško uklopiti se u novu grupu ljudi, pogotovo kada su bliski i dele jedno tako divno iskustvo kao što je bio proces zbližavanja u toku pisanja same predstave. Iako je sve ovo novo i njima i meni, potrudile su se da se ne osetim izostavljeno.

Imaš li svoju ličnu poruku za devojčice koje danas odrastaju: šta treba da znaju, čega da se čuvaju?

Život devojčica današnjice nije nimalo lak, suočavaju se sa nekim problemima sa kojima se ja lično nisam sretala. Socijalne mreže i njihove ikone postavljaju nedostižne standarde kojima je teško odupreti se. Želim da poručim svim devojčicama da stoje iza svojih stavova i bore se za sebe, ali i da neguju svoje strahove jer ih baš oni čuvaju od naglih odluka i haosa u kojem moraju da se snalaze. Možemo sve i ne moramo ništa.

Naredna igranja predstave „Devojčice“ zakazana su za 8. jun u Reflektor teatru; 23. jun u okviru festvala Umetnost i ljudska prava DAH Teatra i 4. jul na festivalu ANFIteatar u Kraljevu. Dobro došli/e!

Razgovarala: Minja Bogavac
Foto: privatna arhiva

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još