Šta se sluša?

Zdravo svima, ja sam Paša. Imam 21. godinu i po svim parametrima sam mlad čovek. Čak sam i voditelj podcasta Mladost, probrana publika možda i to zna. Radim na ovom divnom portalu koji se zove ZOOMER. Imam devojku, ponekad izađem, ne pijem alkohol ali umem da se proveselim. Što kaže Jovana Jeremić, i da zaigram i za pojas da zadenem, Bog me stvorio za razne stvari.

Volim da idem u bioskop, tako nekad posedim sa prijateljima. Dakle, po svim parametrima, ja sam mlad, zar ne?

AHA, prevarili ste se! Ja sam bumerčina da Bog sačuva!

I to ne u hipsteraj-smislu. Nije što ja to promovišem i guram, nego što mi se taj atribut pripisuje. Uglavnom zbog muzike koju slušam. Retko gde mogu da izađem i da zapravo u potpunosti uživam u muzici koja se pušta. To je možda stvarno i problem.

Ono čemu se u potpunosti prepuštam jesu neki stereotipi. Iskreno verujem u neke stereotipe, što možda nije u redu, ali hej, nismo svi savršeni. I to baš verujem u stereotipe vezane za muziku.

Toliko često sam prljava snobina, svestan sam toga. Žanrove poput trap-a i ne uzimam u razmatranje, to je samo mumlanje+autotune+skrrt skrrt matrica koja nema nekog preteranog smisla.

Ne mogu slušati Playboy Carti-a dokle god imam Blackbird od Beatles-a.

Mada, nisam nepopravljiv. Otkako radim na Zoomeru, dodatno treniram svoju toleranciju. Zadužen za moju fitness formu u tom smislu je naravno moj dragi kolega Luka, autor podcasta “Slušam sve”.

Polako slušajući njihove osvrte i poglede na muziku, počeo sam da se “podmlađujem”. Okej, i dalje mi Playboy Carti nije ni blizu starog, dobrog Rock’n’Roll-a ali sam bar počeo da prepoznajem neke mlade umetnike koje pre ne bih ni primetio.

Sa nekima sam čak uradio i intervjue, imao sam priliku da ih bolje upoznam.

I dalje sam bumer, biću još neko poduže vreme. Možda se podmladim tek kad, paradoksalno, budem mator. Ali polako idem ka tome. Svoju muzičku toleranciju ću nastaviti da treniram, poslušaću i neka druga mišljenja. Neće mi naštetiti sigurno, biću samo duševno bogatiji.

A nastaviću i da radim intervjue. Jedan sam već uradio, poslušaćete sutra.

I to u podcastu “Mladost”. Biću mlad, obećavam. Da ne otkrivam previše, stej tjund…

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Započet dijalog mladih iz Ukrajine i Srbije

Uz podršku omladinskih organizacija Homiak u Ukrajini i Centra E8 u Srbiji, predstavnici organizacije IREX u Ukrajini i Srbiji pokrenuli su inicijativu...

Šta su majmunske boginje?

Sve su nas iznenadile informacije o slučajevima majmunskih boginja u Evropi i mnogima je prva reakcija bila: „ne još jedna pandemija…”. Međutim,...

Španski zakon o odsustvu zbog menstruacije prvi takav zakon u Evropi

Španija ima velike šanse da postane prva evropska država koja će pokrivati troškove bolovanja za radnice koje imaju bolove tokom menstruacije.

Najviše profesionalne etike vidljivo u omladinskim medijima

Najviša stopa poštovanja medijske etike primećuje se u omladinskim medijima, u kojima gotovo da nema prekršaja smernica Kodeksa novinara Srbije, zaključak je...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još