Srebro i pomalo ostavljenog žala

Odbojkaška reprezentacija Srbije je sinoć osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci. 

Pred punom Štark arenom, devojke su u 20h započele utakmicu protiv reprezentacije Italije, te nakon oko 2 sata borbe izgubile rezultatom 3:1. Borba je bila jednaka sa obe strane, a naše odbojkašice su konačno u četvrtom setu izgubile snage što su protivnice iskoristile i taj četvrti set ubedljivo pobedile (25:11)

Podsetimo, one su iako samo nakon desetak dana pre početka ovog Evropskog prvenstva igrale na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde su osvojile bronzanu medalju, sam početak, kroz sve faze pa do samog finala, igrale na poprilično brilijantnom nivou. Reklo bi se da su borbu do mesta na postolju obezbedile poprilično lako, a Tijana Bogdanović i kapitenka Maja Ognjenović uz podršku uvek sjajne igre celog tima su ponovo bile vrlo primećene.

Naše devojke, kako uvek ističu, igraju punim srcem za svoju zemlju, a to je imala prilike da vidi i publika, koja ovaj put nije izostala, što je bila situacija na nedavno završenim OI.

Do sledećeg takmičenja, kako njihovih individualnih, tako i onima za Srbiju, mi čestitamo devojkama na obe osvojene medalje ove godine i radujemo se da ih podržimo u budućim nastupima.

Za sve ljubitelje odbojke, podsetnik. 

U toku je i Evropsko prvenstvo za momke, tako da će biti još prilike pratite vaš omiljeni sport, pogotovo ako ste verni pratioci baš onog u kojma nastupaju reprezentacije.

Iako su sinoć poraženi od Poljske, momci su prethodne tri utakmice odigrali odlično. 

Za nastavak takmičenja, što bi se reklo ne tako po naški stay tuned. 

Pratite, čitajte, gledajte i slušajte.

A od Zoomera za devojke, jedan veliki aplauz! 

Foto: FONET / CEV, izvor BBC na srpskom

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Španski zakon o odsustvu zbog menstruacije prvi takav zakon u Evropi

Španija ima velike šanse da postane prva evropska država koja će pokrivati troškove bolovanja za radnice koje imaju bolove tokom menstruacije.

Slučaj Mateja Periša: Grubo kršenje etičkih standarda

Savet za štampu izdao je saopštenje za javnost i pozvao medija da poštuju pravo na privatnost i dostojanstvo žrtve. Mediji u Srbiji...

Filmska priča bega iz Rusije članica Pussy Riot

Otkad je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, milioni Ukrajinaca su pobegli iz svoje zemlje, kako bi se spasili. Takođe, iz svoje zemlje,...

Gol protiv stigme: Milica Pavlović i fudbalerke sa Daunovim sindromom

U sportskoj dvorani kampusa Univerziteta u Banjaluci odigrana je utakmica „fudbalom protiv stigme" u kojoj su fudbalsko umeće pokazale devojke sa Daunovim...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još