Seka Aleksić oštro odgovorila na nove paranoje Boška Obradovića

Pokret Dveri i Boško Obradović ponovo su izašli u javnost sa novim neverovantnim teorijama i paranojama, pa tako sada imaju i problem sa vantelesnom oplodnjom. Naime, Dveri i Boško Obradović se jako zalažu za to da što više Srba i Srpkinja ima potomstvo, ali izgleda isključivo ukoliko je nastalo srpskim genima jer, kako tvrde, vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske zahteva posebnu moralno-etičku procenu jer može „uticati na promenu genoma budućih naraštaja“.

Ako znamo da se prilikom svake oplodnje meša genetički materijal oca i majke, postavlja se pitanje genetičkog materijala uvezenog od nepoznatog donora, što može uticati na promenu genoma budućih naraštaja“, navodi se u saopštenju Dveri.

Naravno, ne bi Dveri bile Dveri, da nisu zabrinute pored naših gena i za to da slučajno nešto LGBT+ zajednica ne izmanipuliše, pa zato kako piše Danas, ovaj pokret tvrdi i da će, prema najavi predsednika, ta procedura biti dostupna svim ženama do 45 godina starosti koje ne mogu da rode i nemaju partnera, što „insinuira mogućnosti dalje afirmacije trenutno protivzakonitog surogat materinstva i komercijalizaciju trudnoće, ali i zaobilaženje zakona kojim bi bio otvoren put da homoseksualni parovi „naručuju“ i usvajaju decu“.

Što se tiče genetike, jedan odgovor na Tviteru je dovoljan pa ću ga samo ostaviti ovde:

A što se tiče ostale priče, nekoliko javnih ličnosti se oglasilo ovim povodom, među kojima je najglasnija bila Seka Aleksić. Ona je oštro kritikovala izjave Boška Obradovića na Tviteru, što je naišlo na veliko odobravanje Tviteraša.

Uvrediste sve ljude koji se na ovaj način bore za potomatvo, sram Vas bilo. Ko ste Vi da odlučujete i donosite mišljenja? Bog je taj koji će potomatvo da da bilo prirodnim putem, VTO ili donacijom jajnih ćelija i usreći hiljade porodica. Znate li koliko se parova bori na ovaj način?„, napisala je Seka.

Na njen tvit odgovorio je i Obradović, naglašavajući da su oni „pokret porodičnih ljudi“ koji se bore za „podršku rađanju“, ali naglasio da imaju pravo da traže raspravu.

Imamo pravo da postavimo pitanje zašto nemamo domaću banku reproduktivnog materijala nego ga uvozimo iz inostranstva, kao i da li je to protivzakonita prečica za usvajanje dece od strane gej parova„, ponovio je još jednom Obradović svoju paranoju od LGBT+ zajednice.

Koliko sam upućena banka postoji, ali nemamo donatore jer kod nas još uvek ne postoji taj zakon. Koliko je parova odlazilo u Prag, Solun, London… svakako da je bolje da sve što treba daš svom narodu. Ali, kada su ljudi u takvim situacijama traže spas svuda. Ovo su bolne teme…„, uzvratila je Seka i naglasila da nju politika ne zanima, već samo „ko je dobar čovek, a ko loš“.

Ovo je samo još jedan u nizu istupa Seke Aleksić u kome podržava prava različitih manjinskih grupa, koja su uglavnom ugrožena od strane zastupnika politike koju podržava i Boško Obradović i ostali na njegovoj strani političkog spektra. Ono što je zanimljivo je da Seka Aleksić na njihovu retoriku odgovara gotovo identičnom – retorikom koja govori o značaju porodice, vere i Boga – ali je koristi za promociju ljubavi, a ne mržnje.

Pored Seke Aleksić, izjavu Boška Obradovića, na istim osnovama, kritikovala je i operska pevačica Nataša Tasić Knežević – takođe sa sličnom retorikom.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još