fbpx

Protest studenata i studentkinja Pravnog fakulteta: ne odustajemo od aprilskog roka

U petak, 26. februara, sa početkom u 12 časova ispred Pravnog Fakulteta u Beogradu  je održan protest studenata i studentkinja ove ustanove povodom ukidanja redovnog aprilskog roka.

Oni su tom prilikom izložili i formalne zahteve, a to su:

  • Ove godine uvesti aprilski rok kao vanredan
  • Pokrenuti proceduru promene Statuta Pravnog fakulteta za ponovno vraćanje aprilskog roka kao redovnog

Ovom prilikom su studenti i studentkinje demantovali informaciju da protestuju povodom povišenja školarina, kao i izjavu dekana fakulteta da predstavljaju grupu od stotinak ljudi navodeći da ih ima više od 2000 koji dele ovo mišljenje.

Fotografija: Jovan Kalem

“Aprilski rok postoji decenijama unazad”, a po njihovom mišljenju predstavlja i jedan od najvažnijih rokova imajući u vidu da se njegovo održavanje u praksi pokazalo vrlo korisnim. Ističu i da im se ovim potezom uprave fakulteta otežavaju studije.

Najavili su i nove proteste na dan održavanja sednice sednice Nastavno-naučnog veća 1. marta u vreme koje će naknadno objaviti.

Fotografija: Jovan Kalem

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Petnica poziva na svoj prvi online seminar

Istraživačka stanica Petnica poziva sve mlade, ali i one malo starije, da se pridruže njihovom prvom online seminaru koji će se održati...

Aktivizam kao ekstremni sport

Guglao sam “napadi na aktiviste i aktivistkinje” i pojavili su se rezultati stari nekoliko dana. Ništa novo, građani i građanke koji svojim...

Lajović: Srbija zaslužuje ATP turnir, nadam se da mogu da startujem u dobrom svetlu

Juče je održana pres konferencija Dušana Lajovića pred Srbija Open koji počinje u ponedeljak, 19. aprila, a trajaće do subote 25. aprila.

Vršnjaci Vršnjacima: solidarnom akcijom do jednakog pristupa onlajn nastavi za sve đake

Jedna od ključnih mera protiv širenja pandemije virusa COVID-19 u Srbiji prethodne godine bila je prebacivanje obrazovnog sistema sa nastave uživo na...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još