Premijera „Desibožeizmašine / deusexMaki”

Gličujmo zajedno u hibridnom univerzumu.

Nova produkcija „Tri groša” kripto-komedija „Desibožeizmašine/deusexMaki’ doživeće svoju offline i online premijeru 20. i 21. novembra 2022. na više lokacija u centru Beograda i preko ZOOM platforme. Ova hibridna šetnja kroz sajber-prostor omogućava publici da podeli interaktivno, imersivno i participativno pozorišno iskustvo, preispitujući značenje ovih reči u kontekstu pozorišta, ulice i interneta.

Upotrebljavajući isključivo digitalnu tehnologiju koju svakodnevno koristimo „Desibožeizmašine/deusexMaki” baca novo svetlo na prirodu ove tehnologije.

„Desibožeizmašine/deusexMaki” je prvi korak na putu tranformacije „Tri groša”. Verujemo da pozorište treba da budeo deo današnjice: sveta u kome je komunikacija uglavnom digitalna. Zato stvaramo novu, hibridnu pozorišnu formu koja okuplja publiku.

„Tri groša” je neprofitna organizacija aktivna u oblasti scenskih umetnosti sa sedištem u Beogradu. Tri oblasti rada su: umetnička produkcija, pedagogija i istraživački rad. Preispitujemo granice između nauke i umetnosti, digitalnih tehnologija i tradicionalnih umetničkih tehnika, publike i izvođača.

Premijera predstave održaće se 20.11. sa početkom u 13 časova, a prva repriza odmah sutradan 21.11. sa početkom u 14h. Prva lokacija i mesto okupljanja je scena „Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu, zatim se preko Trga republike dolazi do Kolarčeve zadužbine. Poslednja lokacija biće Bife Ventil (Kapetan Mišina 14).

Izvođenja možete pronaći na zvaničnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, a karte za predstavu kao i više detalja na zvaničnom FB i Instagram profilu „Tri groša”. Ulaznice možete nabaviti putem kampanje https://igg.me/at/deusexmaki .

Verujemo da će nas ova kampanja dovesti korak bliže ostvarenju našeg sna o samoodrživoj umetničkoj produkciji. Do istinski nezavisnog pozorišta, stvorenog za i od strane njegove publike.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Da li je moguće zvati se Džejms Bond?

Ostvarenje „Neki drugi lik“ reditelja Metjua Bauera zatvoriće u nedelju, 5. februara u 20 časova u mts Dvorani peto izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog...

Donosimo vam kampanju Nine Rajak, prve naše dizajnerke u saradnji sa brendom OFF-WHITE

Dizajnerka Nina Rajak prošlog meseca predstavljala je Srbiju u Kataru na najvećoj modnoj reviji ikada koju je organizovala čuvena Carine Roitfeld.

Preslušali smo sve domaće pesme za Evroviziju – da vi ne biste morali

Na RTS-u ništa novo. Kao što smo očekivali kada smo pročitali listu izvođača, nakon proslogodišnjeg vrlo uspešnog izlaženja iz zone konfora, kada...

Preslušali smo domaće pesme za Evroviziju da vi ne biste morali… part 2

U prethodnom tekstu podelili smo sa vama prve utiske o ovogodišnjim takmičarima za Pesmu za Evroviziju i pre svega se fokusirali na...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još