Post Social Media Club: Budućnost nakon društvenih mreža

Nova Iskra objavljuje novi poziv za učešće na projektu u okviru Erasmus + programa

Nova Iskra pokreće novi projekat tokom kojeg će, koristeći metode spekulativnog dizajna, projektovati kako će izgledati online život nakon društvenih mreža.

Projekat Post Social Media Club istražuje scenarije alternativne budućnosti, ispitujući kako tviter, instagram i fejsbuk utiču na naše vreme, i daje predviđanja medijskog pejzaža nakon postojanja društvenih mreža.

Projekat se sprovodi kroz partnerstvo četiri evropska kreativna haba STPLN, Bios, ATÖLYE, Volumes i Nove Iskre, a sufinansiran je od strane programa Erasmus + Evropske unije.

U vremenu radikalnih političkih promena, ogromnih ekoloških izazova i velikih društvenih promena, moramo istražiti moguće buduće scenarije i modele. Spekulativni dizajn je relativno nova praksa stavljanja mogućih (za razliku od verovatnih) hipoteza u fokus. Spekulativni dizajn možemo posmatrati kao alat za oblikovanje i započinjanje dijaloga o tome kakvu budućnost želimo, a samim tim i bolje razumevanje onoga što sadašnjost zahteva. Ovaj razgovor moraju započeti mladi, i on mora biti međunarodni.

Realnost današnjih mladih oblikuju društvene mreže i na njima zasnovani mediji i trenutno smo na prekretnici kada sve više ljudi napušta velike platforme iz različitih razloga. Ne znamo šta će ih zameniti ali upravo tu želimo da otpočnemo naše zajedničko putovanje u blisku budućnost.

Post Social Media Club je početak razgovora koji će se nastaviti i nakon trajanja projekta. Vodiće ga mladi koji su odrastali sa društvenim mrežama i koji zbog toga imaju prvo da razvijaju ono što će doći nakon njih.

Učešće u projektu je namenjeno studentima i mladim profesionalcima aktivnim u domenu kreativnog i kulturnog sektora, od 18-30 godina. Nije neophodno posedovanje prethodnog znanja iz spekulativnog dizajna, već samo generalno poznavanja funkcionisanja društvenih mreža.

Rok za prijave za učešće u projektu je 26. april.

Link za prijave: https://postsocialmedia.club/APPLY-NOW

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Poznati glumac radi na ulici! Razlog će vas oduševiti (FOTO)

Naravno da je u pitanju klikbejt, ali je toliko važna i lepa stvar da to sebi možemo da dozvolimo.

Španski zakon o odsustvu zbog menstruacije prvi takav zakon u Evropi

Španija ima velike šanse da postane prva evropska država koja će pokrivati troškove bolovanja za radnice koje imaju bolove tokom menstruacije.

Nisu ni seli u Skupštinu, a već pozivaju na kršenje zakona

Nove parlamentarne stranke koje su prebacile cenzus na prethodnim izborima još uvek nisu ni sele u skupštinske klupe, a već su krenule...

Leksikon s2:ep17 /Marko Milivojević

Poželeti da saznaš  životnu priču ponekad podseća na nemoguću misiju. Leksikon je te nemoguće misije pretvarao u moguće. Barem iz dosadašnjeg iskustva.

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još