Podcast MLADOST s1:e6 / Ivan Minić / Zoomer

U današnjoj epizodi razgovarale smo sa Ivanom Minićem, koji se u životu bavio raznim stvarima, različitim projektima, od kojih je svaki imao posebnu važnost i značaj za njegov lični I profesionalni razvoj. Ivan je dizajner, developer i project menadžer, ali i konsultant iz oblasti internet marketinga. Razgovarali smo o njegovim počecima, uspesima, ali i životnim putevima, koji nas često odvedu do nekih neverovatnih mesta.

Ivan je možda najpoznatiji po svom Buek forumu, pa nas je zanimalo kako je nastala ovakva autentična internet zajednica, slobodan prostor za razmenu mišljenja i iskustava, na kojoj su ljudi iz različitih zemalja regiona provodili slobodno vreme, ali i učili jedni od drugih. Burek forum sada slavi 18. Rođendan, a Ivan kaže da je zahvaljujući Bureku i iskustvima i znanjima stečenim u komunikaciji sa (ne)istomišljenicima naučio stvari od kojih sada živi, ali i da je zahvaljujući Bureku stekao i većinu sadašnjih bliskih prijatelja.

“Zašto burek? Zato što burek ujedinjuje ex-yu prostor koji se razume”

Pojekti su ga odveli i do Amerike, odakle nam se i javio, iz svoje samoizolacije u Teksasu. Tamo se našao nakon putovanja na Kubu i Meksiko, a vanredna situacija i otkazani letovi su mu dosta promenili planove. Međutim, uspeo je da se adaptira i ostane siguran.

“U planu je bilo da uradim neke intervjue sa NBA igračima, međutim, u trenutku kad mi slećemo, prva vest koja mi stiže na telefon je da je NBA otkazan. Sedimo, kuvamo, otkrio sam ponovo ljubav prema kuvanju. Ko šta radi, Ivan secka luk. Na kockice”

Fotografija koju nam je poslao podseća ga na trenutke sa njegovim prijateljima, koji mu sada jako nedostaju, kao i gledanje utakmice sa njima. Kada je teško, kada je imao stresne periode, prijatelji i utakmice su bili okruženje u kojem mu se činilo da pripada nečemu većem i važnijem. Međutim, otkrio nam je i da sigurni prostori mogu da budu virtuelni.

“Moj sejf plejs je watch later tab – imam portabl sigurno mesto koje mogu da nosim svuda sa sobom”

Razgovorali smo i o specifičnosti rada sa ljudima, kao i intervjuima sa preduzetnicama i preduzetnicima na temu samozapošljavanja, realizovanih u okviru jednog od najdražih projekta “Moja firma”. Kaže da mu je to bio jedan od najvećih izazova, da vodi intervju ispred kamera, ali i da iz svojih sagovornika izvuče najbolje. Sada je izazov prerastao u uživanje.

Kao autor i voditelj podcasta, trudi se da se dotakne različitih tabua i tema o kojima je još uvek sramota govoriti. Smatra da je digitalna transformacija ključna, kao i da će ove okolnosti dovesti do delimične digitalne transfomrmacije ljudi, jer “shvatićemo da nam nekada direktna komunikacija ne prija

Otkrili smo vam delove razgovora sa Ivanom, a sada vas pozivamo da preslušate celu emisiju, u kojoj ćete pronaći još zanimljivih detalja o Ivanovoj karijeri, radu sa mladima, ali i nekoliko korisnih saveta. Sa nama je podelio i svoju omiljenu pesmu, ali i osećanja koja ona budi u njemu, zato poslušajte Ivana i provirite kroz mali prozor u svoj život koji je nam je otvorio.

Podcast Mladost se bavi mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjema nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Voditeljke podcast-a su Jana Šarić i Tamara Urošević.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Protesti poljoprivrednika zbog cene suncokreta

Predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika započeli su danas protestnu vožnju iz Stare Pazove, kako bi pokazali nezadovoljstvo otkupnom cenom suncokteta i cenama...

Bojana Stamenov prekinula letovanje da očita bukvicu novinarima

Pevačica Bojana Stamenov je smršala više od 80 kilograma, verovatno to sada i ptice na grani znaju. Kako? Regulisanjem ishrane i redovnim...

Dan rudara: Ziđin slavi uz Zvezde Granda, za poginule u rudniku „Soko” još nema pravde

U subotu, šestog avgusta, u Srbiji je obeležen Dan rudara. Ovaj dan se obeležava u sećanje na 6. avgust 1903. godine, kada...

Izložba japanskih umetnika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

U okviru Desetog festivala „Dunavski dijalozi”, koji je deo zvaničnog programa „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”, u Muzeju savremene umetnosti...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još