Podcast MLADOST s1:e5 / Jelisaveta Miletić / Zoomer

U današnjoj epizodi razgovaramo sa Jelisavetom Miletić, jedinom ženom u ekipi Njuz.net-a. Ona je sa nama podelila svoje radno iskustvo kao client seeker, kao i šta to zapravo znači. Razgovarale smo i o njenom prelasku iz pozorišta u korporacijski rad, i šta ju je to odvuklo na tu drugu stranu.

Jelisaveta je rođena Kragujevčanka i potiče iz novinarske porodice, a pozorište joj je velika ljubav i strast. Tako i ne čudi da je završila Fakultet dramskih umetnosti, na odseku za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Pre nego što je počela svoj rad u marketingu i pre odlaska u ekipu Njuz.net-a, radila je na nekoliko predstava među kojima je i „Romeo i Julija“ u režiji Mikija Manojlovića. Sa njom smo malo više razgovarale o tome, ali i njenim ostalim projektima, kako u pozorištu, tako i na Dev9t festivalu u Beogradu. Ona ističe kako je to intezivan ali i lep rad, sa divnim ljudima koji devet dana ne staju i kako kaže:

„U jednom trenutku više ne znaš da li si prljav ili si umoran ili si žedan, ali znaš samo da si srećan“

Ona ima i dva psa, sa kojima i provodi ovo vreme u izolaciji. Zato je sa nama i podelila baš ovu fotografiju – pas, reka i čamac, i ističe „sve je jednako bitno“. Na čamcu je udomljeni pas Žoza koji joj je promenio život.

„Žoza je moj mir, moja oaza“

Kako je tekao razgovor, sa Jelisavetom smo razgovarale i o njenom primarnom zanimanju i pitale je kako je to raditi u Njuz.netu i biti deo takve ekipe. Ona odgovara:

„Pa biti deo Njuz.net-a, kao raditi, da ti to bude posao je stvarno dreams comes true zato što to nije samo posao, to je nekako sastavni deo tvog života; u tom kontekstu, ja nemam samo kolege, ja njih smatram kao svojim prijateljima i ne samo njih nego i njihove predivne porodice. Lepo je, intezivno je, kao da imaš stariju braću.“

Zanimalo nas je i da li radi na konceptu emisije „24 minuta“. Ističe da nije deo ekipe koja radi na toj emisiji, i na pisanju scenarija, već da upravlja društvenim mrežama tako da je srećna što jednim delom doprinosi i tome. I navodi:

„Ali svakako je lep osećaj, bez obzira što konkretno ne učestvujem na pisanju scenarija, što svake nedelje od utorka do četvrtka ja sedim sa tim ljudima i slušam ih kako stvaraju.“

Kako ne bismo da vam mnogo otkrivamo šta je još to sve Jelisaveta podelila sa nama, o svom životu i radu, predlažemo da poslušate epizodu sa ovom herionom mladosti, koja nam je između ostalog odgovorila i na pitanje ko su za nju heroji i heroine mladosti.

Imamo priliku i da slušamo njenu omiljenu pesmu, koja budi uspomene na jedno leto i koja ima i drugu verziju, a u izvođenju koga je ta, nešto drugačija verzija, poslušajte Jelisavetu.

Podcast Mladost se bavi mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjema nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Voditeljke podcast-a su Jana Šarić i Tamara Urošević.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Zašto britanska vlast želi da šalje azilante u Ruandu?

Dana 14. juna 2022, prvi avion sa azilantima iz Ujedinjenog Kraljevstva trebalo je da poleti za Kigali, glavni grad Ruande. Taj let...

Hoće li Džulijan Asanž biti izručen SAD? Takva sudbina čini se sve bliža

Nakon skoro sedam godina provedenih u ekvadorskoj ambasadi i više od tri godine u zatvoru A kategorije u Londonu, deluje da će...

Leksikon s2:ep20 / Jovana Nikolić

Poželeti da saznaš životnu priču ponekad podseća na nemoguću misiju. Leksikon je te nemoguće misije pretvarao u moguće. Barem iz dosadašnjeg iskustva. 

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još