Počinje „Nišvil”: nagrada za životno delo Beti Đorđević

Danas počinje prestižni džez festival „Nišvil” koji se tradicionalno održava svake godine u Nišu, još od 1995. godine. Ili, bar za sada, pošto su organizatori najavili da pregovaraju o tome da festival od naredne godine premeste iz Srbije zbog nepovoljne finansijske podrške.

No, dok je u Srbiji, možemo uživati u njemu, a glavni deo programa počinje večeras. Program će otvoriti velika zvezda džez i soul muzike Beti Đorđević, široj javnosti poznata po hit pesmi „Počnimo ljubav iz početka”. Pevačici je juče u gradskoj kući u Nišu uručena nagrada za životno delo, koju festival tradicionalno dodeljuje najistaknutijim srpskim muzičarima.

„Velika mi je čast i privilegija što sam danas ovde, hvala puno gospodinu Blagojeviću. Hvala najlepše na nagradi i hvala što ste se setili moje malenkosti, ovo je za mene nešto sasvim posebno i veliko, nešto što se u mom životu desilo negde možda dva puta, veliko zadovoljstvo i radost. Naravno, sutra ću se odužiti još i pesmom, to će biti nešto sasvim posebno“, istakla je pevačica, prenose Južne vesti.

Na festivalu će nastupiti 850 izvođača, u oko 250 programa, na 15 scena, a ceo program možete pogledati na sajtu festivala.

Naslovna fotografija: RTS Tri boje zvuka – Zvanični kanal, youtube printsrcreen

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

tam: Lepo je što me gej zajednica smatra svojom

Ona spada u novu generaciju alternativnih pop artista koji kreiraju i izvode muziku koju osećaju. Ali je i mnogo više od...

Pozorišna žurka povodom desetog rođendana Reflektor Teatra

Reflektor teatar ove godine obeležava svoj deseti rođendan. Ovim povodom teatar je pripremio celodnevni spektakl koji počinje panelima, nastavlja se zajedničkim izvođenjem...

Aleksandar Nastevski: Muškarci su ili nesvesni privilegija, ili se trude da ih očuvaju

On je mladi novinar koji je nedavno nagrađen za tekst - o menstrualnom siromaštvu. Em muškarac, em „ženska tema" i to još...

Obeležavanje jubileja 100 godina Duška Radovića

Veliki jubilej 100 godina Duška Radovića biće obeležen u utorak, 29. novembra u 18 časova u Malom pozorištu „Duško Radović“.

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još