Otvoren konkurs za prvu generaciju ZOOMER digitalne laboratorije

Omladinski portal ZOOMER raspisuje konkurs za svoju prvu generaciju polaznika i polaznica programa „ZOOMER digitalne laboratorije – Zlab“!

Program je prvenstveno namenjen učenicima/cama srednjih škola i studentima/kinjama osnovnih studija svih fakulteta, ali i svima ostalima koji imaju želju da istražuju različite medijske formate i poboljšaju svoje znanje o medijskoj pismenosti.

Učešće u programu je besplatno i ne iziskuje specifično predznanje o temama kojima ćemo se baviti. Broj polaznika i polaznica je ograničen, a prijave traju do 05. aprila 2023. godine u 23:59.

Program će početi sredinom aprila 2023. godine i održavaće se svakog četvrtka u poslepodnevnim terminima. Radionice se održavaju u Beogradu. Radionice će trajati oko 90 minuta, a ceo program traje deset nedelja. Prisustvo je obavezno.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje se mogu prijaviti popunjavanjem online formulara.

ONLINE FORMULAR

ŠTA JE „ZOOMER DIGITALNA LABORATORIJA – Zlab”?

Zlab je inovativan program usmeren na osnovna uporišta medijske pismenosti, te podeljen u dva velika segmenta: teorijsko znanje i primenjeno znanje.

U okviru teorijskog segmenta, putem interaktivnih predavanja i radionica, polaznici/ce će imati mogućnost jačanja teorijskog znanja iz oblasti masovnih medija i novih informacionih tehnologija, kao i priliku za kritičku analizu masovne kulture i kulture zabave. Segment obuhvata domen novinarstva, etike, medijskog sadržaja, kreiranja medijskih poruka, društvenih mreža i novih medija i drugo, kao i sadržaje popularne kulture i kulture zabave, film i animirani film, muziku, strip.

U okviru praktičnog dela, polaznici/ce će imati mogućnost za rad u timovima, kreiranje sadržaja iz crossmedia storytelling pristupa – kao i istraživanje različitih medijskih formata, u skladu sa interesovanjima polaznika/ca, a sve uz mentorsku i tehničku podršku Zoomer produkcije. Sadržaji polaznika/ca će biti objavljivani na našem portalu.

Ovako koncipiran, ovo je program koji omogućava individualni razvoj, sveobuhvatno teorijsko i akademsko znanje, kao i praktično znanje i podršku za učenje, vežbanje i istraživanje. Program predstavlja spoj akademskog pristupa medjima, primenjenog praktičnog znanja i aktivizma.

OČEKIVANJA OD POLAZNIKA I POLAZNICA:

  • Redovno prisustvo na predavanjima i radionicama (na najmanje 80% programa)
  • Aktivna produkcija autorskog medijskog sadržaja (na dvonedeljnom nivou)
  • Učešće u propratnim aktivnostima (u dogovoru sa timom)
Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Ljubica Beljanski Ristić: Programi za mlade se kreiraju tako da ispunjavaju neke tuđe ciljeve, a ne potrebe mladih

Ljubica Beljanski Ristić vam je zasigurno već poznata iz naših ranijih intervjua, ali ovog puta povod je bio malo drugačije. Naime, kao...

Biljana Lajović: TikTok ne može biti jednozačno kriv za bilo šta, u pitanju je spoj raznih faktora

Ovaj maj nikada nećemo zaboraviti i ne treba, ali moramo raditi na tome da se više nikada ne ponovi. Ponovo su, po...

Otvoren konkurs za novu generaciju rokerki: sedmi Rok kamp za devojčice ove godine u Beogradu

Tim Rok kampa za devojčice sa velikim zadovoljstvom otvorio je konkurs za novu generaciju rokerki! Sedmo izdanje kampa će se ove godine...

Unija srednjoškolaca objavila pismo solidarnosti sa profesorima Šeste beogradske gimnazije

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) objavila je Pismo solidarnosti u kome su iskazali podršku profesorima Šeste beogradske gimnaziji koji su nedavno stupili u...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još