Odbojkaško leto u Beogradu

Pobedom nad Bosnom, naše reprezentativke otvorile su Evropsko prvenstvo u odbojci. Nakon nedavno osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, odbojkašice neumorno nastavljaju igru, a pobeda sa rezulatom 3:0 pokazuje žustru želju da na ovom takmičenju na vratu zasija ona najsjanija medalja.

Podsetimo, na poslednja tri Evropska prvenstva reprezentacija Srbije je osvajala zlato, pa nije čudno što naše devojke imaju želju da nastave ovaj niz. 

Prvenstvo će se održavati u periodu od devetnaestog avgusta do četvrtog septembra. Održava se u četiri domaćinske zemlje, a pored Srbije u kojoj je započelo, gledaćemo ga i u Bugarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj.

Reprezentativke Srbije koje se nalaze u grupi A, pored Bosne i Hercegovine sa kojom su već odiglale utakmicu, igraće i sa Francuskom, Azerbejdžanom, Rusijom, i Belgijom. U ovoj prvoj utakmici dominaciju je pokazala mlada Tijana Bošković koja je imala prilike da odmeri snage sa rodjenom sestrom Dajanom na suprotnoj strani. Sastav je uskraćen za jednu člancu koja je zbog povrede ovaj put na klupi, Brankicu Mihajlović, ali imamo povratak Stefane Veljković. 

Sledeću utakmicu igramo sa reprezentacijom Francuske, večeras od 21:00, sa prenosom na RTS-u. Dobar znak jeste publika koja se ovaj put našla na tribinama. 

Cover photo: Toru Hanai/Getty Images, izvor N1

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Leksikon s2:ep17 /Marko Milivojević

Poželeti da saznaš  životnu priču ponekad podseća na nemoguću misiju. Leksikon je te nemoguće misije pretvarao u moguće. Barem iz dosadašnjeg iskustva.

Jachim Zoomira nedelju 073

Nekrofilija u medijima postoji i zbog vas.

Slučaj Mateja Periša: Grubo kršenje etičkih standarda

Savet za štampu izdao je saopštenje za javnost i pozvao medija da poštuju pravo na privatnost i dostojanstvo žrtve. Mediji u Srbiji...

Pitali ste koja to prava LGBT+ osobe nemaju – evo kompletnog odgovora

Danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOT) kako bi se skrenula pažnja na nasilje i diskriminaciju lezbejki,...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još