Novogodišnja re(v/z)olucija

Ovo je moja novogodišnja rezolucija, godišnji presek, izjava za javnost mog menadžera za organizaciju, odnosno mene samog. Svako ko me bar malo poznaje čuo je stotinu puta da ću uskoro sve da doteram pod konac i pošto mi tog konca ponestaje, vrtim se u krug kao klupko.

pexels.com

Sinusoidnom karakteristikom promena faza, ili sam ubeđen da postižem suviše, ili razočaran što ne postižem ništa. Moj poduhvat je monstruozno veliki, a moj cilj je da vrlo brzo postignem puno, jer sam pogrešno shvatio da će mi to rešiti sve probleme.

Priznanje je pola posla, a ostatak posla ostaje meni. Zašto sve ovo pišem? Zato što sam shvatio da ima mnogo mladih poput mene, koji imaju čudovište nakačeno na kičmu, koji sumnjaju, kojima treba ohrabrenje.

Zato što meni znači kad mi neko kaže da kidam, zato što sam mlad i pronalazim se, pronalazim granice i upoznajem sebe. Zato što koliko god deluje trivijalno, nama je teško, nekad deluje i nemoguće da izguramo do kraja.

Zašto ovo pišem? Jer hoću da ti kažem da kidaš. Pre ili kasnije, to će se prikazati. Prošao si ili si prošla kroz jako teške stvari, spremni smo da nastavimo dalje i izguramo do kraja. 

Naposletku, zašto ovo pišem? Rekao sam da je ovo moja novogodišnja rezolucija, ali je ujedno i moja novogodišnja želja. Da spoznamo neverovatne stvari za koje smo sposobni, stvari koje smo postigli do sad koje zaslužuju svako priznanje.

Za Novu godinu vam ne želim da budete srećni, već da budete luđi i snažniji/e da izguramo ovo do kraja i da sami budemo zaslužni za svoju sreću, koju taaakooooo zaslužujemo.

cover photo: pexels.com

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Poznati glumac radi na ulici! Razlog će vas oduševiti (FOTO)

Naravno da je u pitanju klikbejt, ali je toliko važna i lepa stvar da to sebi možemo da dozvolimo.

Pitali ste koja to prava LGBT+ osobe nemaju – evo kompletnog odgovora

Danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOT) kako bi se skrenula pažnja na nasilje i diskriminaciju lezbejki,...

Nisu ni seli u Skupštinu, a već pozivaju na kršenje zakona

Nove parlamentarne stranke koje su prebacile cenzus na prethodnim izborima još uvek nisu ni sele u skupštinske klupe, a već su krenule...

Šta te čeka na Pravoslavnem bogoslovskem fakultetu, vol. I

Bliži ti se kraj srednje čkole, a ne znaš šta bi d'upišeš? Dosadno ti u životu i 'oćeš na fakultet? Dozvoli da...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još