Novo lice Mladosti: Milica Janković

Nove sezona podkasta „Mladost“ započela je jako. Imali smo priliku da se bolje upoznamo sa novim voditeljima, studentima antropologije Dejanom Deksi Stošić i Aleksandrom Pašalićem.

Prva gošća nove sezone je bila Milica Janković- aktivistkinja, glumica, pesnikinja, novinarka i povrh svega jedna neverovatna osoba. Naši voditelji su Milicu pitali kakav je osećaj boriti sa svim izazovima i prevazilaziti ih i kako istrajati u svemu- uzevši u obzir činjenicu da je slepa.

U samom intervjuu se takođe doticala iskustava koje je proživela sa Deksi, kako se kreće koristeći štap i kako uživa u multimedijalnim sadržajima bez kojih niko od nas ne bi mogao da zamisli svoj život.

Muzika je itekako važna stavka za nju. U muzičkom intermecu je sa nama podelila pesmu u kojoj najviše uživa ovih dana:

Filmovi nisu nešto eksluzivno za ljude koji mogu da vide. Nije ni knjiga, nisu ni čet aplikacije- a Boga mi nije ni ljubav. Sve ono što upotpunjuje naše živote susreće i Milicu. Izazov je jedino snaći se u „mraku“. U ovom podcastu možete poslušati toplu ljudsku priču i takođe saznati kako slepe osobe iznajmljuju stan. Nije uopšte lako, ali sada već nije problem do njih. Problem je do ljudi koji su slepi u srcu i koji nemaju ni trunku razumevanja za sve koji nisu oni sami, ili nešto najsličnije njima. Milica nas je naučila puno tome- a na primeru nam je pokazala šta to znači biti čovek. Pratite nas i iduće nedelje i poslušajte neku novu ljudsku priču koja u biti možda jeste mlada, ali nikako nije za potcenjivanje.

Epizodu podcasta “Mladost” u kojoj je gost Milica Janković možete pogledati ovde.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

O ljubavi i ćutanju: Promocija pesničkog prvenca Bosiljke Ostojić u KC Gradu

Promocija pesničkog prvenca „Još par reči o ćutanju" mlade autorke Bosiljke Ostojić održaće se 25. maja od 19h u KC Gradu. 

Slučaj Mateja Periša: Grubo kršenje etičkih standarda

Savet za štampu izdao je saopštenje za javnost i pozvao medija da poštuju pravo na privatnost i dostojanstvo žrtve. Mediji u Srbiji...

Kontroverze oko rezultata Evrovizije ne prestaju

Takmičenje za Pesmu Evrovizije 2022. je završeno. Ukrajina je pobedila, Srbija je bila peta i različite su reakcije na to. Mnogi misle...

Filmska priča bega iz Rusije članica Pussy Riot

Otkad je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, milioni Ukrajinaca su pobegli iz svoje zemlje, kako bi se spasili. Takođe, iz svoje zemlje,...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još