Nova škola / Osmi čas / SEKSUALNO OBRAZOVANJE

PAZISEX!

Jedna od najvažnijih tema za sve mlade ljude, koja nema mesta u zvaničnom obrazovnom sistemu – seksualno i reproduktivno zdravlje.

Šta su polno prenosive bolesti i kako se zaštititi, kako prevenirati neželjenu trudnoću, šta jeste kontracepcija – a šta to nije, i šta nas štiti od koje bolesti… o svim ovim temama govorimo u novoj epizodi NOVE ŠKOLE.

Više informacija možete pronaći na sajtu PAZISEX

Serijal #NovaŠkola nastao je u okviru projekta #Future4Youth.

U ovom projektu, zajedno sa jedanaest partnerskih organizacija iz regiona, koje čine mrežu YMI (Young Man Initiative) zalažemo se za obrazovanje utemeljeno na životnim veštinama, za škole bez nasilja, zdrave stilove života i rodnu ravnopravnost.
YMI je mreža koju okuplja Care International, a projekat Future 4 Youth finansiran je Austrijske agencije za razvoj i OAK Fondacije.

Autori/ke emisije su članovi #BUDIMUŠKO kluba uz podršku Milene Bogavac, Nemanje Marinovića i Nikole Vasića.

U ovoj epizodi u gostima su nam alumnista Budi muško kluba Vladan Macura u uvodnom času, najbolja učenica Dušica Marković, pomoćnica direktora „Grafičko-medijske škole” u Beogradu, i u zadnjoj klupi izvršni direktor organizacije „Potent” Bratislav Prokić.

A šta mladi misle na ovu temu i da li im je potrebno da se o tome priča u školi – govore učenici u okviru našeg „velikog odmora”.

Serijal #NovaŠkola emitovaće se svakog poslednjeg dana u mesecu!

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Protesti poljoprivrednika zbog cene suncokreta

Predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika započeli su danas protestnu vožnju iz Stare Pazove, kako bi pokazali nezadovoljstvo otkupnom cenom suncokteta i cenama...

Bojana Stamenov prekinula letovanje da očita bukvicu novinarima

Pevačica Bojana Stamenov je smršala više od 80 kilograma, verovatno to sada i ptice na grani znaju. Kako? Regulisanjem ishrane i redovnim...

Dan rudara: Ziđin slavi uz Zvezde Granda, za poginule u rudniku „Soko” još nema pravde

U subotu, šestog avgusta, u Srbiji je obeležen Dan rudara. Ovaj dan se obeležava u sećanje na 6. avgust 1903. godine, kada...

Izložba japanskih umetnika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

U okviru Desetog festivala „Dunavski dijalozi”, koji je deo zvaničnog programa „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”, u Muzeju savremene umetnosti...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još