Nova sezona FLUX radija

Da ni televizija ni internet nisu „ubili radio“ dokazuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti koji su predstavili ovogodišnji program Flux radija – radija koji kako kažu pomera granice.

U prepunom studiju 65. Fakulteta dramskih umetnosti, studenti i studentkinje predstavili su ovogodišnji program Flux radija koji ćete imati priliku da slušate u periodu od 19. do 25. novembra.

Udruženim snagama studenti sa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture i sa Katedre za snimanje i dizajn zvuka pripremili su multimedijalni program kroz koji je protkana tema „Tranzicija”.

Tranzicija nam nudi prostor za eksperimentisanje i promene” ističu autori ove radio stanice i dodaju da su angažovanim autorski radijskim programom želeli da navedu slušaoce da se osvrnu oko sebe i osveste promene koje se dešavaju u čitavom svetu“, kažu autori.

Direktorka radijskog programa Ana Matić najavila je da će publika imati priliku da svakodnevno prati program od 09 časova izjutra do 02 časa posle ponoći putem web stranice www.fluxradio.rs, ali i putem zvaničnih profila na društvenim mrežama.

Neke od emisija koje će privući najveću pažnju publike svakako su emisija „HUD” koja govori o skrajnutim delovima Beograda i životu u tim mikrosredinama, zatim „LEKSIKON 2.0” koja će slušaoce vratiti u detinjstvo”, navodi Matić i dodaje da je novina to što se ove godine uvodi live noćni program u kojem će slušaoci imati priliku da slušaju, ali i gledaju, emisiju „VRUĆA LINIJA” u kojem će se rušiti savremeni tabui.

Flux radio nastao je kao deo studentskih vežbi na Katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture pre trinaest godine, a svake godine nove generacije unesu novi duh u ovu radijsku stanicu. Nekadašnja mentorka koja je postavila temelje Flux radija, današnja redovna profesorka na FDU i medijska ekspertkinja Ana Martinoli ističe važnost postojanja jedne ovakve privremene radio stanice putem koje će moći da se čuje glas i stav mladih ljudi.

Nakon dve godine smanjenog obima programa Flux radija, usled pandemije izazvane korona virusom, ove godine Flux radio se vraća „na velika vrata” i svoj program započinje uživo izvođenjem Jazz sessiona na sceni „Mata Milošević” na Fakutletu dramskih umetnosti u subotu 19. novembra sa početkom u 19 časova.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još