Muscle love: nova izložba Aleksandra Crnogorca

U sredu, 8. juna sa početkom u 19h u galeriji Singidunum u Beogradu održaće se otvaranje nove izložbe fotografa Aleksandra Crnogorca pod nazivom MUSCLE LOVE.

Fotografije su vrlo zanimljive, a izložba je inspirisana bodibildingom, tj. fotografije svedoče o balkanskom bodibilding takmičenju koje se održava jednom godišnje na regionalnom nivou. U ovom slučaju, u pitanju je takmičenje u bodibildingu održano u Boru, kome su prisustvovali učesnici iz svih balkanskih zemalja, a takmičenja su održana u većini lakih i teških kategorija u pripremama za godišnje prvenstvo Evrope.

Tradicija dizanja kamenja u korist jačanja mišića praktikovana je još u Egiptu i Grčkoj, a kasnije u istoriji i u Evropi kroz disciplinu dizanju tegova. Fokus je, dakle, više na snazi tela nego na izgledu. U tom smislu može se pretpostaviti da se možda veruje i da je snažnije telo zdravije telo. Bodibilding je jedna od takmičarskih disciplina koja po definiciji podrazumeva uvećanje celokupnog mišićnog sistema i telesne simetrije u slavu snage„, kaže autor.

U zdravom telu – zdrav duh, kaže izreka, a i Konstrakta. Ovim se vodi i autor izložbe.

Mens sana in corpore sano – je dobro poznalta latinska izreka. U osnovi ovog uverenja stoji ideja da će u zdravo tretiranom telu i um ili duh biti zdravi. Čovekov um će, prema ovom uverenju, biti zdrav samo ako je telo zdravo. Sport je aktivnost koja uključuje fizički napor, veštinu i disciplinu. Kao takav i na našim prostorima afirmisan je na različite načine u različitim društvenim fazama„, zaključuje.

Mi vas ostavljamo da uživate premijerno u fotografijama, a celu izložbu možete pogledati od 7 do 15. juna u galeriji Singidunum.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još