Muscle love: nova izložba Aleksandra Crnogorca

U sredu, 8. juna sa početkom u 19h u galeriji Singidunum u Beogradu održaće se otvaranje nove izložbe fotografa Aleksandra Crnogorca pod nazivom MUSCLE LOVE.

Fotografije su vrlo zanimljive, a izložba je inspirisana bodibildingom, tj. fotografije svedoče o balkanskom bodibilding takmičenju koje se održava jednom godišnje na regionalnom nivou. U ovom slučaju, u pitanju je takmičenje u bodibildingu održano u Boru, kome su prisustvovali učesnici iz svih balkanskih zemalja, a takmičenja su održana u većini lakih i teških kategorija u pripremama za godišnje prvenstvo Evrope.

Tradicija dizanja kamenja u korist jačanja mišića praktikovana je još u Egiptu i Grčkoj, a kasnije u istoriji i u Evropi kroz disciplinu dizanju tegova. Fokus je, dakle, više na snazi tela nego na izgledu. U tom smislu može se pretpostaviti da se možda veruje i da je snažnije telo zdravije telo. Bodibilding je jedna od takmičarskih disciplina koja po definiciji podrazumeva uvećanje celokupnog mišićnog sistema i telesne simetrije u slavu snage“, kaže autor.

U zdravom telu – zdrav duh, kaže izreka, a i Konstrakta. Ovim se vodi i autor izložbe.

Mens sana in corpore sano – je dobro poznalta latinska izreka. U osnovi ovog uverenja stoji ideja da će u zdravo tretiranom telu i um ili duh biti zdravi. Čovekov um će, prema ovom uverenju, biti zdrav samo ako je telo zdravo. Sport je aktivnost koja uključuje fizički napor, veštinu i disciplinu. Kao takav i na našim prostorima afirmisan je na različite načine u različitim društvenim fazama“, zaključuje.

Mi vas ostavljamo da uživate premijerno u fotografijama, a celu izložbu možete pogledati od 7 do 15. juna u galeriji Singidunum.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Ne davimo Beograd menja ime i postaje stranka

Pokret Ne davimo Beograd prerasta u partiju, širi se na celu Srbiju i menja ime - odluka je sa šeste skupštine ovog...

Protesti u Iranu i Rusiji – šta za sada znamo

Dva ključna događaja koja su obeležila nedelju su veliki protesti koji se dešavaju u Rusiji sa ciljem promene društvene strukture.

Sahrana kraljice Elizabete Druge u brojevima

Britanska kraljica Elizabeta Druga, najdugovečniji britanski monarh u istoriji, sahranjena je juče u Londonu. Kovčeg sa njenim telom prethodno je bio pet...

Srbija i talent šou programi: fenomen punoletstva Zvezda Granda

Takmičarski talent program „Zvezde Granda“ najdugovečniji je televizijski format ovog tipa na našim prostorima jer se (sa izuzetkom korona pandemije) bez prekida...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još