Mladi pokreću monitoring predizborne kampanje i Zoomer je tu za vas

Krovna organizacija mladih Srbije održala je danas u Beogradu konferenciju za javnost na kojoj je najavila početak monitoringa izborne kampanje. Pedeset mladih će u narednom periodu pratiti izbornu kampanju na više nivoa, a KOMS će o rezultatima izveštavati javnost putem medija. Sve relevantne informacije o mladima u izbornoj kampanji moći ćete da pratite pravovremeno na Zoomeru, jer će naš portal biti jedan od pet omladinskih medija koji će direktno i usko sarađivati sa KOMS-om na informisanju mladih u izbornom procesu.

Na konferenciji, na kojoj su govorile generalna sekretarka KOMS Miljana Pejić, programska koordinatorka Milica Borjanić i članica Upravnog odbora Maša Vračar predstavljen je način na koji se monitoring izborne kampanje vrši, odnosno metodologija monitoringa, kao i dinamika koja će pratiti ovaj proces.  

Kako KOMS vrši monitoring?

Tokom izborne kampanje, više od 50 mladih ljudi aktivno posmatra i prati predizbornu kampanju. Mladi istraživači, posmatrači i kompletan KOMS tim usmeriće svoj rad na aktivnosti prikupljanje podataka (iz različitih izvora – onlajn izdanja dnevnih novina, informativnih portala, internet stranica televizija, zvanični vebsajtovi izbornih učesnika, društvenih mreža). KOMS tokom monitoringa prati izborne liste (sve političke partije, pokrete i platforme unutar izbornih lista) i (buduće) predsedničke kandidate

Pratiće se direktna partijska obraćanja, stavovi, obećanja, poruke političara/kandidata. Evidentiraće se kako političari i izborni akteri komuniciraju o mladima. 

Koji su elementi monitoringa? 

  • Nedeljni izveštaji – svake srede biće objavljivani preseci rezultata monitoringa na nedeljnom nivou, na osnovu čega će se pratiti učestalost i vrsta obraćanja ka mladima. Biće analizirano i koliko su mladi zastupljeni na izbornim listama i na kojim pozicijama se nalaze, te kakav je njihov položaj unutar stranaka. 
  • Otvorena pisma – svake nedelje će biti upućeno otvoreno pismo političkim akterima, u kojima će biti kandidovane prioritetne teme za mlade, koje će biti u fokusu narednih 7 dana. 
  • Finalni izveštaj – celokupan proces će biti zaokružen objavljivanjem finalnog izveštaja na osnovu kog ćemo izvesti zaključke o stanju uključivanja mladih i izborni proces i mogućnostima za unapređenje istog. 

Prvo otvoreno pismo je već prosleđeno i prvi podaci su već stigli, a kakav će biti odgovor političkih partija na probleme mladih pratite na Zoomeru iz dana u dan.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Prva žena premijer u Italiji? I to desničarka

Trend da najveće političke uspehe žene u politici osvajaju u desničarskim partijama nastavlja se i u Italiji. Nakon Francuske i Velike Britanije,...

Zoomer preporuka: švedski film „O beskonačnosti“

Za sve ljubitelje evropske, a posebno skandinavske kinematografije, posle letnje pauze vraća se Skandinofilmsko veče! Filmski susreti koje...

Sahrana kraljice Elizabete Druge u brojevima

Britanska kraljica Elizabeta Druga, najdugovečniji britanski monarh u istoriji, sahranjena je juče u Londonu. Kovčeg sa njenim telom prethodno je bio pet...

Ne davimo Beograd menja ime i postaje stranka

Pokret Ne davimo Beograd prerasta u partiju, širi se na celu Srbiju i menja ime - odluka je sa šeste skupštine ovog...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još