Izložba „Veliki format” u ARTE galeriji

Remek-dela najvećih imena jugoslovenske i srpske moderne i savremene umetnosti iz privatnih kolekcija prikazana su u četiri izlagačka prostora ARTE galerije u Beogradu u okviru izložbe „Veliki format”.

Posetioci su u prilici da pogledaju više od pedeset radova velikog formata, od preko trideset najznačajnijih predstavnika jugoslovenske i srpske moderne i savremene umetnosti kao što su Milan Konjović, Petar Lubarda, Lazar Vozarević, Mira Brtka, Dado Đurić, Vladimir Veličković, Ljuba Popović, Mića Popović, Petar Omčikus, Damnjan, Bora Iljovski, Mrđan Bajić i Dušan Džamonja.

Početak izložbe ispratio je veliki broj zainteresovanih posetilaca, među kojima su bili i Uroš Đurić, Maja Uzelac, Duško Vujošević, Zoe Kida, Voja Aralica i Sevdah Baby i drugi.

Radove na četiri lokacije (Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29), publika će moći da vidi do 3. juna 2022. godine, svakog radnog dana i subotom od 10h do 20h, a nedeljom od 10h do 18h.

Uroš Đurić i Maja Uzelac na otvaranju izložbe, foto Dalibor Danilović

Naslovna fotografija: Dalibor Danilović

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još