Izbori 2022: Razgovor o sudbini Beograda

Alekdandar Vučić i Dragan Đilas proteklog vikenda obavili su razgovor o budućnosti Beograda.

Šta trenutno znamo?

Beogad je najneizvesnije mesto nakon izbora. U skupštinu grada Beograda ušlo je mnogo više opozicionih lista, ali ne zna se još ko će na tasu prevagnuti i doneti većinu vladajućoj partiji ili opoziciji. Postoji mogućnost da će se koalicija ujedniti ako dobiju priliku, ali liste kao što su „Nada“ i „Zaventnici“ nisi zainteresovani zbog toga što se, kako kažu, ne slažu sa stavovima drugih opozicionara. Ovo nije jedini ishod, može doći i do ponovljenih izbora. Republička izborna komisija (RIK) trenutno još odlučuje o prigovorima.

Kako je protekao razgovor?

Razgovor između Aleksandra Vučića i Dragan Đilasa održao se proteklog vikenda u zgradi predsedništva. Ono što je činjenica je da nijedan ni drugi nisu bili nosioci lista za grad Beograd. Dragan Đilas je podržavao koaliciju „Ujedinjeni oko Srbije”, a Aleksandar Vučić bio je nosilac liste na predsedničkim izborima.

Opozicija nakon izbora

Tema Beograda kao i uspeha donela je probleme u opoziciju. Zdravko Ponoš izašao je iz Narodne stranke, pitanje je da li će nastaviti političku karijeru u svojoj stranci. U Beogradu se podnose prigovori na glasanje i za sad na par mesta će izbori biti ponovljeni. Vladeta Janković u emisiji „Pregled dana sa Jelenom Obućinom”, rekao je da neće biti kandidat na narednim izborima i da on ne bi otišao na razgovor. Aleksandar Vučić treba da se obrati krajem nedelje.

Foto: Rukovanje, ilustracija – Mikhail Nilov / Pexels

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još