Gimnazijalci i gimnazijalke iz Niša na prvoj liniji fronta u borbi protiv siromaštva i gladi

Prema pisanjima FonNeta-a, u Srbiji pola miliona ljudi živi ispod granice siromaštva i mnogi od njih se oslanjaju na donaciju hrane kao osnovni izvor ishrane. Najugroženiji deo stanovništva je privukao pažnju mladih iz Niša, pa će građani i građanke pored narodnih kuhinja moći da se hrane i proizvodima iz pekara po pristupačnijoj ceni, koja će ići u susret ravnopravnosti.

Učenička kompanija iz Niša „Nova forte“ pokrenuće sajt putem kojeg će pekare nuditi neprodate proizvode, a građani i građanke će moći da ih kupe po sniženim cenama. Kompaniju su osnovali učenici i učenice prvog razreda Gimnazije „Bora Stanković“, a njihov cilj je pomoć socialno ugroženim građanima i građankama. Studenti i studentkinje će “ubiti dve muve jednim udarcem”, sajt može postati i rešenje nepotrebnog bacanja hrane.

Izvor: Beta

Učenica i direktorka marketinga kompanije „Nova forte“ Lara Tajem rekla je za agenciju Beta da će taj sajt biti pokrenut sredinom aprila ili najkasnije krajem meseca.

„Nakon što ih rezervišu putem sajta, građani će moći da odu u pekaru i kupe proizvod po sniženoj ceni. Svi proizvodi će koštati 40 dinara, bez obzira da li su prethodno koštali 200 ili 150 dinara“, objasnila je ona.

Učenička kompanija „Nova forte“ ima direktora proizvodnje Strahinju Todorovskog, koji je napravio sajt za oglašavanje pekarskih proizvoda, učenicu Milicu Stojanović koja je generalna direktorka, a Jana Nikolić je direktorka finansija i zadužena je za saradnju sa pekarama i oglašavanje proizvoda.

„Nova forte“ će konkurisati za nagradu na republičkom takmičenju đačkih kompanija koje realizuje organizacija „Dostignuća mladih u Srbiji“.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još