Fondacija Slavko Ćuruvija: praksa za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za program plaćene studentske prakse u partnerskim medijima Fondacije.

Stipendija podrazumeva dvomesečnu plaćenu praksu u informativnim redakcijama lista Danas, Novinske agencije Fonet, Cenzolovke, novosadskog Radija 021 i leskovačkog portala JugPress. (Jugpress će angažovati studenta/kinju Niškog univerziteta koji tokom prakse boravi u Leskovcu, Nišu ili Vranju).

Za one koji budu primljeni na praksu obezbeđena je mesečna stipendija u iznosu od 200 američkih dolara bruto, u dinarskoj protivvrednosti.

Ko?
Za program plaćenih studentskih praksi mogu da se prijave studenti novinarstva III i IV godine studija novinarstva na univerzitetima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Pet najboljih biće izabrano da učestvuje u programu, svako u po jednom od pet partnerskih medija.

Šta?
Program plaćenih studentskih praksi podrazumeva dnevni praktični angažman u partnerskim redakcijama na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka, u saradnji sa urednicima. Angažman će biti prilagođen obavezama studenata na fakultetima. Izabrani studenti imaće mentorsku podršku urednika i novinara u partnerskim medijima. Uspešni kandidati će dobiti priliku da steknu neposredno iskustvo u praćenju događaja i proizvodnji informativnih medijskih sadržaja.

Kada?
Program prakse biće realizovan u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine. Praksa se odvija u redakcijama partnerskih medija.

Partnerski mediji ostavljaju mogućnost da, ukoliko se eipidemiološki uslovi u vezi sa
kovidom 19 pogoršaju, program rada prebace na online režim.

Kako?
Zainteresovani studenti treba da pošalju motivaciono pismo i CV na adresu konkurs@slavkocuruvijafondacija.rsnajkasnije do 15. maja 2022. u 23.59. Prijave koje stignu nakon navedenog roka ili budu nepotpune, neće biti uzete u razmatranje.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još