Fil(m)a(n)tropija – Filmske večeri na Učiteljskom fakultetu

Studentski paralment Učiteljskog fakulteta u Begradu od 22. decembra započeo je svoje Filsmke večeri. Međutim, ovo sigurno nisu neke obične bioskopske projekcije, gde platimo kartu, uzmemo kokice i uživamo u filmu, već na putu do filma svako ima priliku da iskaže svoju humanost.

Dakle, pogledate koji film je na repertoaru putem njihovog instagram profila, odete u ulicu Kraljice Natalije broj 43, popnete se na treći sprat fakulteta u amfitetear 34 i uz malo volje, dobrovoljni prilog ili po neki slatkiš koji donirate deci sa Kosova i Metohije, sednete da gledate neke od najvećih filmskih ostvarenja.

Da ja ne bih dužila, pričala sam sa delom organizatora ove manifestacije, koji su ultra mega giga carevi, pa hajde da vidimo šta su oni imali da nam kažu:

Za one koji ne znaju, šta su to Filmske večeri?

Filmske večeri su događaj studenata Učiteljskog fakulteta u Beogradu koji je namenjen svim posetiocima, bez obrzira na to jesu li oni studenti ovog fakulteta. Dakle, na projekcije filmova su dobrodošli svi oni koji će, pored dobre zabave, imati mogućnost da pomognu prikupljanje novčanih sredstava i paketića za decu.

Ko čini sjajnu ekipu koja organizuje večeri?

Filmske večeri su osmislili i organizovali studenti, članovi Parlamenta Učiteljskog fakulteta u okviru vannastavnih aktivnosti. To su dešavanja koje Studentski parlament i student prodekan godinama unazad organizuju u vreme novogodišnjih praznika.

Anja Vasović, Miloš Živković i Violeta Milivojević, deo otganizatorske ekipe Filmskih večeri

Kako ste došli na ideju da ih organizujete?

Ideja uvek dolazi od onog malog impulsa odluke koji zatreperi u nama, a odluka je uvek takva da godinu za nama ispratimo na najbolji mogući način. Onda vas ne čudi činjenica da su događaji koji se organizuju humanitaro-zabavnog karaktera i da tu prostora za grešku gotovo da nema. Uvereni smo da nam energija koju stvorimo pomažući drugima daje snagu za sve dolazeće obaveze ostavljajući za sobom osećaj zajedništva, zadovoljstva i ispunjenosti.

Koje filmove gledaoci i gledateljke mogu da očekuju?

Filmovi koje puštamo nisu nužno najnoviji filmovi, to su uglavnom velika ostvarenja slavnih reditelja, kultni ili filmovi sa posebnom tematikom koja nam se u datom trenutku učini prigodnom za ovakvu vrstu događaja. U svakom slučaju to su vredna, poučna, estetski i glumački bogata dela.

Kako birate filmove?

Zanimljiva stvar je ta da upravo publika daje predloge za projekcije, tako da očekivanja budu u potpunosti ispunjena! Naime, naše kolege studenti ostavljaju svoje predloge na zvaničnom instagram profilu Studentskog parlamenta, a zatim neko od nas vrši konačnu selekciju nalazeći zajedničku nit svim filmovima koji će biti gledani. Dopada nam se da svi filmovi imaju zajeničkog imenioca. 🙂

Kakve rekacije je do sada izazvala ova vaša, skromno ću reči, genijalna ideja?

Reakcija je zasad jako dobra, a mi se iz nedelje u nedelju nadamo što većem broju gledalaca i trudimo se da što veći krug ljudi bude obavešten o ovom događaju.

Ova manifestacija je humanitarnog karaktera, da li možete da nam kažete nešto više o tome?

Da, kao i većina događaja u našoj organizaciji  i ovaj ima za cilj da bude humanitarnog karaktera. To je organizovano na sledeći način: gosti umesto plaćanja „karte” za gledanje filma ostavljaju humanitarni prilog u vidu novčanih sredstava u skladu sa svojim mogućnostima. Moguće je dostaviti i paketiće, udžbenike, slatkiše, igračke i odeću, a naši redari će gostima po dolasku  ljubazno objasniti gde i kako to mogu da učine.

Eto, dragi Zoomeri i Zoomerke, ako niste imali ideju kuda ići sredom, sada vrlo dobro znate – vidimo se tamo!

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Korona je stigla u Severnu Koreju – ili je groznica?

Otkako se virus proširio iz Vuhana u Kini, skoro sve zemlje sveta imale su kontakt sa kovidom. Virus je stigao čak i...

Novo zahlađenje odnosa Grčke i Turske izvor nestabilnosti

Turska državna novinaska agencija Anadolu, prenela je da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da za njega grčki premijer Kirijakos Micotakis...

O ljubavi i ćutanju: Promocija pesničkog prvenca Bosiljke Ostojić u KC Gradu

Promocija pesničkog prvenca „Još par reči o ćutanju" mlade autorke Bosiljke Ostojić održaće se 25. maja od 19h u KC Gradu. 

Leksikon s2:ep17 /Marko Milivojević

Poželeti da saznaš  životnu priču ponekad podseća na nemoguću misiju. Leksikon je te nemoguće misije pretvarao u moguće. Barem iz dosadašnjeg iskustva.

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još