Facebook najavio nove aplikacije: podcast u mesecima koji dolaze

Društvena mreža Facebook je juče najavila da će svojim korisnicima predstaviti seriju audio funkcija u narednih nekoliko meseci.

Kako prenosi Danas, generalni direktor Facebook-a Mark Zakerberg je rekao da kompanija planira da lansira nekoliko audio proizvoda i alatki za traženje i puštanje podcasta.

Jedan od audio proizvoda je i Live Audio Rooms, verzija popularne aplikacije Clubhouse. Korisnici aplikacije će imati priliku da slušaju  podkaste u mesecima koji dolaze direktno sa platforme.

Kako prenosi BBC, Fidji Simo je objasnila da svi imaju neku priču da podele sa prijateljima, zajednicom i svetom globalno:

„Audio se besprekorno uklapa u naš užurbani život, omogućava nam da nas inspirišu nove ideje i razgovaramo sa drugim ljudima koji razmišljaju bez pritiska“.

Još uvek postoji pitanje kako će korisnici zarađivati u Live Audio sobama ili na Soundbites-u, da li će to biti dostupno svakome ili samo rezervisano za kreatore sa velikim brojem pratilaca.

Facebook kopira svoje rivale

Američka savezna trgovinska komisija (FTC) za antikonkurentsko ponašanje je optuzila Zuckerberga i Facebook za anti-konkurentsko ponašanje. Prošle godine je gospodin Zuckerberg priznao kopiranje rivala, objašnjavajući da se Facebook prilagodio, uvođenjem funkcija koje druge kompanije vode.

Kritičari tvrde da „pozajmljivanje“ ideja velikih tehnologija od manjih kompanija može ugušiti konkurenciju.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Kontroverze oko rezultata Evrovizije ne prestaju

Takmičenje za Pesmu Evrovizije 2022. je završeno. Ukrajina je pobedila, Srbija je bila peta i različite su reakcije na to. Mnogi misle...

Filmska priča bega iz Rusije članica Pussy Riot

Otkad je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, milioni Ukrajinaca su pobegli iz svoje zemlje, kako bi se spasili. Takođe, iz svoje zemlje,...

Španski zakon o odsustvu zbog menstruacije prvi takav zakon u Evropi

Španija ima velike šanse da postane prva evropska država koja će pokrivati troškove bolovanja za radnice koje imaju bolove tokom menstruacije.

Nisu ni seli u Skupštinu, a već pozivaju na kršenje zakona

Nove parlamentarne stranke koje su prebacile cenzus na prethodnim izborima još uvek nisu ni sele u skupštinske klupe, a već su krenule...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još