fbpx

Dženifer Lopez prikuplja sredstva za vakcinaciju u siromašnim zemljama

Dženifer Lopez biće glavna zvezda koncerta „VAX Live: The Concert to Reunite the World“ u okviru ambiciozne kampanje koju vodi Global Citizen za prikupljanje sredstava za vakcinaciju 27 miliona zdravstvenih radnika iz siromašnih zemalja koji nemaju pristup vakcinama protiv korona virusa. Koncert će biti održan online 8. maja i može se pratiti na američkim kanalima ABC, CBS i FOX, kao i putem iHeartMedia radio stanica i na jutjubu.

Nastupi će biti snimljeni na stadionu SoFi u Los Anđelesu, a uz Dženifer Lopez biće i Selena Gomez, koja će i voditi program, kao i Foo Fighters, Eddie Vedder, J Balvin i H.E.R.

Hju Evans, izvršni direktor organizacije Global Citizen, izjavio je da šezdeset zemalja sveta još uvek nije dobilo ni jednu jedinu vakcinu, a 27 miliona zdravstvenih radnika nema pristup vakcini.

„Ja imam 38 godina i za mene nije etički da dobijem vakcinu pre heroja koji se nalaze na prvoj liniji borbe i zdravstvenih radnika u tim zajednicama. Potrebno je da vlada urgentno počne sa donacijom vakcina“, rekao je Evans za The Associated Press.

Za voditeljku programa izabrana je Selena Gomez, koja ima izuzetan uticaj na mlade putem društvenih mreža.

„Selena je sama po sebi izuzetna liderka. Ona je među osobama sa najviše pratilaca na društvenim mrežama na planeti i ima izuzetan uticaj na mlade, kao i na latinoameričku zajednicu“, rekao je Evans.

I Selena i Dženifer iskazale su oduševljenje povodom svog učešća na ovom projektu.

„Ovo je istorijski trenutak da osnažimo ljude širom sveta da se vakcinišu čim im vakcina bude dostupna, pozovemo svetske lidere da ravnomerno rasporede vakcine i okupimo sve ljude na jedno muzičko veče koje nam je prošle godine delovalo nemoguće”, rekla je Selena, a prenosi Al Jazeera.

Godinama unazad ova organizacija koristi društvenu moć poznatih. U njihovim jako uspešnim kampanjama do sada su učestvovali Bijonse, Koldplej i Stivi Vonder.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Prikrivanje imovine, seksualno uznemiravanje, zloupotreba službenog položaja – Milutin Jeličić Jutka

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, postao je poznat široj javnosti 2019. godine kada ga je njegova bivša sekretarica, Marija Lukić,...

Heroine današnjice: Dodeljena nagrada Dejan Anastasijević istraživačkim novinarkama

Nezavisno udruženje novinara Srbije uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, povodom svetskog dana slobode medija, dodelilo je danas u Dorćol Placu nagrade...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još