DRAGI JA: film o odrastanju i muškosti

U utorak, 12. aprila u 18h na Dorćol Platzu u Beogradu premijerno će biti prikazan film „Dragi ja“, dokumentarno-biografski film o trojici mladića, njihovom odrastanju, borbi i promeni. U iskrenoj i emotivnoj ispovesti sebi samima, tri mladića govore o preprekama sa kojima su se suočavali, nasilju, kao i edukaciji koja im je promenila život.

„Film prati trojicu članova Inicijative mladića i njihovo odrastanje, od trenutka kada su se kao srednjoškolci pridružili programima Inicijative mladića, do danas kada rade kao treneri i edukatori, novim generacijama mladih. U filmu, govore o tome šta su naučili o sebi, a šta o društvu; koje su životne veštine usvojili u okviru edukativnih programa Inicijative mladića; o različitim izazovima svog odrastanja koje su prevazišli i o temama kojima danas podučavaju mladiće i devojke“, navodi se u saopštenju Centra E8, u čijoj produkciji je film nastao.

Ovi mladići danas su uspešni studenti, omladinski radnici i preduzetnici, a još uvek ih spaja jedno – želja da pomognu mladima i svojom pričom i znanjem naprave veliku promenu. Ovi mladići, Nikola Vasić, Đorđe Trbojević i Deniz Hoti, predstaviće se publici na premijeri.

Nakon premijere, održaće se panel diskusija „Obrazovanje zasnovano na životnim veštinama“, na kojoj će govoriti mr Milja Krivokuća, savetnica u Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Nataša Stojanović, pedagoškinja Gimnazije „Sveti Sava“; Nađa Duhaček, predavačica i obrazovna koordinatorka Centra za ženske studije; Maja Maksimović, predavačica na Katedri za andragogiju Filozofskog fakulteta i Nemanja Marinović, koordinator projekta „Budućnost za mlade“ Inicijative mladića. Diskusiju moderira Milena Bogavac, kreativna direktorka Centra E8.  

Pre početka panel diskusije, okupljenima će se obratiti Vojislav Arsi’, izvršni direktor Centra E8, jedan od osnivača Inicijative mladića i Sara Dereta, projektna menadžerka organizacije Care International Balkans.

U pitanju je regionalni događaj, jer će film „Dragi ja” istovremeno biti prikazan u Banjuci, Prištini i drugim gradovima regiona u kojima Inicijativa mladića trenutno implementira projekat „Budućnost za mlade“.


INICIJATIVA MLADIĆA (YOUNG MEN INITIATIVE – YMI) je regionalni program CARE International Balkans sa kontinuitetom od 2006. godine koji uključuje ministarstva obrazovanja, pedagoške zavode, škole, učenice i učenike, roditelje i nevladine organizacije u partnerski i proaktivni proces razvoja, testiranja i unapređenja obrazovnih programa, a u cilju stvaranja kvalitetnijih obrazovnih i zdravstvenih prilika za mlade. Program se uspešno realizuje u Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu*, Bosni i Hercegovini (BiH), Albaniji i delom u Crnoj Gori. Inicijativa mladića i njegov najznačajniji obrazovni Program Y dokazano su efikasni u smanjenju nasilja, eliminaciji štetnih socijalnih faktora, povećanju stepena rodne ravnopravnosti i razvoju zdravih životnih navika adolescenata u raznolikom političkom, institucionalnom, kulturnom i nacionalnom kontekstu zemalja Balkana.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Oblakoder slavi peti rođendan uz žurku na dva stejdža

Naše koleginice i prijateljice iz redakcije omladinskog magazina Oblakoder proslavljaju PETI ROĐENDAN, a ovim povodom vas pozivamo na njihovu sjajnu žurku na...

Predstavljanje Festivala muzičkog dokumentarnog filma – Dok’n’Ritam

Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam biće predstavljen u SKCNS Fabrici 1. juna u 21 čas. U pitanju je jedinstven...

Stefan Mihajlovski: (Po)pušta anestezija (JK i ja)

Zašto se Jelena Karleuša, koja kaže da je promenila mišljenje o predsedniku, toliko čudi kada neko promeni mišljenje o njoj,...

Budućnost za mlade: Koliki je zaista generacijski jaz?

Stručni skup pod nazivom „Budućnost za mlade“ održan je u četvrtak 25. maja u Dorćol Platz-u u Beogradu, na kome su se...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još