Deset TOP serija koje donosi avgust, p2

Igra prestola dobija prequel, a Stiv Karel glumi terapeuta kojeg drži u zatočeništvu serijski ubica. Ejmi Čarls sa BBC-a navodi šta ne smemo propustiti u avgustu. Prvi deo liste već ste videli, a sada vam donosimo i drugih pet serija sa njene liste.6. Five Days at Memorial

Pre sedamnaest godina uragan Katrina razorio je Nju Orleans. „Memorial Medical Center“, jedna od gradskih bolnica, teško je oštećena olujom, a lekari i medicinske sestre bili su prisiljeni da donesu neke mučne odluke. Adaptirano prema knjizi Šeri Fink, koja je osvojila Pulicerovu nagradu za svoj članak u časopisu New York Times koji pokriva ovu priču, serija „Five Days at Memorial” je hronika odluka koje su doneli radnici na prvoj liniji oluje i posledica tih izbora. Džon Ridli, scenarista nagrađen Oskarom za film „12 Years a Slave“, i Karlton Kjuz, poznat po seriji „Lost“, tim su koji stoji iza ove limitirane serije, dok samo deo glumačkog ansambla čine Vira Farmiga („Up in the Air“) kao Dr. Ana Pou, sa Kornelijem Smitom Džuniorom („Scandal“) i Čeri Džons („Succession“).

Prve tri epizode biće objavljene su 12. avgusta na Apple TV+, a ostatak serije biće objavljivan nedeljno.


7. The Girl in the Mirror (Alma)

Natprirodni španski triler (čiji je originalni španski naslov „Alma“) izgleda da će biti nezaobilazan „jeza u kičmi” dodatak svakoj letnjoj listi za gledanje. Alma (Mireja Oriol) se budi u bolnici nakon tragične autobuske nesreće u kojoj su poginule gotovo sve njene kolege iz razreda, bez sećanja na nesreću, ili svoju prošlost. Muče je noćni strahovi i vizije, ali dok sastavlja svoj život – jesu li njena iskustva nuspojava traume i isceljenja, ili mogu biti nešto zlokobnije? Autor serije je Serhio G. Sančez, koji je napisao i „Marrowbone” i „The Orphanage“, a glumačku postavu čine Aleks Viljasan („Swimming Pool“), Pol Monen („Amar“) i Klaudia Rozet („Skam“). Govoreći za časopis Design Scene, Oriol je rekla da je snimanje serije bio „najekstremniji, najlepši i najintenzivniji trenutak u njenom životu“. „Predstava je nešto sasvim drugačije od onoga što ste vidjeli prije“, rekla je. Tajanstveno!

The Girl in the Mirror” izlazi 19. avgusta na Netflixu.


8. Industry

Bankarska hit drama se vraća se u drugoj sezoni, a finansije nikad nisu izgledale tako uzbudljivo. Dogodila se pandemija i tim iz Pierpointove kancelarije u Londonu prisiljen je da se vrati u kancelariju – i mora da dokaže svoju vrednost šefovima, dok im nad glavom visi pretnja spajanja. Diplomci koji su u središtu priče ovoga puta imaju puno više iskustva, pa se nemaju gde sakriti ako stvari krenu po zlu u njihovim sve zamagljenijim privatnim i profesionalnim životima. Četiri centralna lika su se vratila, pa očekujte više krađe scena od Harper (Miha’la Herold), više visoke drame od Jas (Marisa Abela), više poštovanja i samorefleksije od Roberta (Hari Louti) i više misterije od Gusa (Dejvid Jonson), čija je sudbina ostavljena na koncu na kraju prve sezone. Magazin GQ je nazvao ovu seriju „prvom velikom dramom na radnom meestu generacije Z“, a BBC Culture proglasio ju je jednom od najboljih serija 2020. godine, tako da su velika očekivanja za više seksa, droga i proračunskih tablica.

Premijera je bila 1. avgusta na HBO i HBO Max u SAD-u, a biće objavljena na BBC One i iPlayeru u Velikoj Britaniji u toku jeseni.


9. Mo

Stand-up komičar Mo Amer dugo je izvodio komedije o svom identitetu palestinskog izbeglice koji je odrastao u Teksasu. Sada je o tome napravio polu-autobiografsku humorističnu seriju. Glumi Moa Nadžara koji se prilagođava životu u Hjustonu u Teksasu i pokušava da osigura američko državljanstvo kao izbeglica, mireći dve kulture istovremeno. Kokreator serije i izvršni producent serije je Rejmi Jusef („Ramy“, „Mr Robot“), a u seriji glume Tereza Ruiz („Narcos: Mexico“), Omar Elba („A Hologram for the King“) i Fara Bsiso („Daughters of Abdul-Rahman“). „U velikoj meri se temelji na mom životu”, rekao je Amer za The Daily Beast: „U suštini, radi se o izbeglici u Americi, koji pokušava da radi na crno dok prolazi kroz birokratiju i priča priču o nekome ko je u Americi već 25 godina i još uvek čeka svoje državljanstvo“.

Serija izlazi 24. avgusta na Netflixu.

Nije trailer za ovu seriju, ali je ilustrativno da se upoznate sa Moom Amerom

10. The Patient

Od Džoa Vejsberga i Džoela Fildsa, kreatora i producenata kritički hvaljene serije „The Americans“, stiže novi psihološki triler „The Patient“. U ovoj seriji od 10 epizoda Stiv Karel glumi terapeuta Alana Štrausa, kojeg zarobljava pacijent Sem Fortner, kojeg glumi Donal Glison. Otmičar tada otkriva da je serijski ubica koji je zarobio terapeuta kako bi zatražio lečenje za svoje sklonosti ka ubijanju. U epizodama koje traju samo 30 minuta, očekujte snažna uzbuđenja puna akcije, dok Alan pomaže Semu da shvati svoje prisile, dok kroz proces počinje da shvata i sebe. Karel je najpoznatiji po svom komičarskom radu, tako da će ozbiljna uloga odmah nakon izlaska najnovijeg filma „Minions” omogućiti ovom iskusnom glumcu da se pozicionira na prestižnoj televiziji, nakon njegove izvanredne glume u seriji „The Morning Show”.

Prve tri epizode serije izlaze 30. avgusta na FX na Hulu u SAD-u, a ostatak epizoda biće nedeljno emitovan.

Izvor: Amy Charles, BBC

Naslovna fotografija: The Patient, official trailer, youtube printscreen

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Slobodna zona traži volontere

Filmski festival Slobodna zona otvorio je poziv za volontere koji vam prenosimo u celini. Filmski...

Ne davimo Beograd menja ime i postaje stranka

Pokret Ne davimo Beograd prerasta u partiju, širi se na celu Srbiju i menja ime - odluka je sa šeste skupštine ovog...

Ko su najfit kompanije u Srbiji?

Da li znate koje kompanije spadaju u najfit u Srbiji? Ako ne, odgovor će vam dati organizatori poslovne trke Schneider Electric Serbia Business...

Jachim Zoomira nedelju 082

According to a tally by The Associated Press, at least 11 people have been killed since protests began earlier this month after the funeral...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još