Biti zdrava je balans tela i uma

Tokom vikenda 9 i 10. aprila, Šabac postaje centar fitnesa organizacijom Nika Fit Day 5.
U pitanju je peta međunarodna konvencije posvećene najbrže rastućoj sportsko-rekreativnoj disciplini u organizaciji studija Nika Fit. U toku dva dana intenzivnog treninga za profesionalne timove iz celog regiona, master klas će držati internacionalni zumba majstor Claudiu Gutu koji dolazi iz Rumunije, što je događaj koji čeka ceo Balkan. Zvezda ovogodišnjeg programa je i kubanac Tito Garmendia, osnivač plesnog studija, DJ i čest gost TV emisija, koreograf programa Tvoje Lice zvuči poznato i autor koncertnih i video koreografija, kao i Tamara Filipović iz Beograda i tim Strong Nation a biće predstavljena i najnovija fitnes atrakacija Shuffle Dance Vibe. Samo na bini prodefilovaće preko 50 instruktorki, a očekuje se preko 400 učesnica i učesnika profesionalaca i entuzijasta. 

Biti zdrava je balans tela i uma

Veliki broj učesnika i prava sportska atmosfera uz druženje i smeh su simbol fitnes konvencija koje organizuje, Sanja Nikšić Nika, dugogodišnja fitness instruktorka i međunarodna liderka u ovoj oblasti priznaje: „Moja želja da pokrenem što više mladih, da učinim da se žene zaljube u pokret i rekreaciju je postala moj posao.“

Organizujući posećene sportske događaje Sanja Nikšić je hiljadama ljudi kroz besplatnu rekreaciju, niz radionica i međunarodnih master classova približila značaj vežbanja, a neki od njih se sada profesionalno bave sportom.

„Biti zdrava nije slučajno hit jer biti fit nije samo dobro izgledati, za fit koncept je najvažnije zdravlje, ali i balans tela i uma, zato insistiramo na zajedničkom vežbanju, druženju i celoživotnom učenju”, poručuje žena koja svojim radom pokreće sve generacije, a Šabac upisuje na mapu najvažnijih fitnes centara u ovom delu Evrope. 

Nika Fit Day 5 – i napolju i na mrežama

Vežbanje na otvorenom je zaštitni znak svakog Nika Fit Day događaja te će se u subotu 9. aprila Claudiu Gutu će ponosno predstaviti svoju novu koreografiju kao Flash Mob događaj na glavnom gradskom trgu. Na ogromnom zajedničkom plesu učestvuju svi predstavnici klubova sa svojim vezbačicama, a snimak će se koji dan pojaviti na Sanja Nikšić Nika YT kanalu, poput koreografije Sia Cheap Thrills koja je dosegla čak 32 miliona pregleda. 

„Društvene mreže su važne za učenje i upoznavanje sa novostima iz sveta ali zdravstveni izazovi i ograničenja kretanja su nas podsetili šta je u životu najvažnije i koliko moramo da se aktiviramo u održavanju zdravlja, ali i prijateljstava. Energija i ljubav koju delimo unutar fitnes zajednice se svake godine uvećava, širom Balkana gradimo mostove koji se ne ruše“, reči su Sanje Nikšić autorke ovog, sada već redovnog događanja čije održavanje nije prestalo u toku pandemije baš zbog mogućnosti da se održi napolju.

Ispod majice nisu samo mišići

„Nije sve u lepom izgledu i pločicama na stomaku”, kaže Sanja dok najavljuje prateći program i dva dana intenzivnog sportskog programa nastavljaju druženjem i plesom uz Flash Mob na Trgu Šabačkih žrtava prvog dana u subotu 9. aprila, kada će se profesionalnim vežbačima pridružiti svi zainteresovani građani Šapca, dok će u nedelju 10. aprila biti predstavljen roman Ispod majice, autorke Marije Ratković uz potpisivanje i razgovor o knjizi na kome učestvuju Ana Pejović osnivačica književnog festivala Krokodil, Jelena Nidžović koja će predstaviti izdavačku kuću Kontrast izdavaštvo i Katarina Janković Popović iz KC Šabac jer kao što Sanja Nikšić naglašava „kultura duha i tela se prepliću i tek zajedno nas čine kompletnim”. 

Beograd, Novi Sad, Niš, Pančevo, Subotica, Sombor, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Nova Pazova, Loznica, Kragujevac (SER), Herceg Novi, Podgorica (MNE), Dubrovnik, Osijek, Valpovo (CRO), Sarajevo (BIH), Temišvar (RO) su samo neki od gradova iz kojih dolaze sportski timovi a još uvek nije kasno da se pridružite i učestvujete u prazniku rekreacije koji podseća na vrednosti zdravlja, fizičke ali i kulturne aktivnosti.

Među brojnim prijateljima koji su podržali Nika Fit Day 5 nalaze se i grad Šabac, program Znanje za zdravlje, Esensa, Bex i Kontrast izdavaštvo. Sve aktivnosti moguće je pratiti i na društvenim mrežama na kanalima Nika Fit i Sanja Nikšić – Nika

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još