“Betmen i Robin” otvaraju desetu sezonu Reflektor Teatra!

U desetu, jubilarnu godinu svog postojanja i sezonu pod naslovom „Za desetku“, Reflektor teatar ulazi premijerom predstave BETMEN ROBIN BEOGRAD, autorke i rediteljke Jelene Bogavac.

Predstava je nastala po romanima „Betmen nad Zvezdarom“ (1996) i „Robin sa Krsta“ (2020), koje je autorka dramaturški ukrstila, adaptirala i prevela na jezik postdramskog pozorišta. Premijera će biti izvedena 15. januara, u 20h, na Sceni reflektor teatra u Dorćol Platzu, a reprizna izvođenja su zakazana za 24. januar, 10. februar i 2. mart 2022. godine.

BETMEN ROBIN BEOGRAD su komad o susretu dve generacije mladih, u Beogradu devedesetih i Beogradu danas. Generaciju koja je bila mlada devedesetih, zamenila su njiihova već odrasla deca.

Obe generacije bave se pitanjima pravde, pobune, herojstva i super-herojstva. Obe generacije žele slobodu. Obe genercije žele novac, da je kupe. Obe generacije pronalaze svoje strategije preživljavanja. Strategije su različite, ali jednako pogrešne. Kao i Beograd.

Isti grad, ali ni nalik na sebe, od pre. Jednak samo po tome što i dalje jede svoju decu i sve njihove revolucije u pokušaju.

„Ovo je predstava o gradu koji jede svoju decu. Nemojte da vas prevari što urlamo od smeha. Svakako urlamo. Decenijama zovemo upomoć. Mi, naša deca, naše mame i tate”, kaže autorka Jelena Bogavac i dodaje: “Ovo je muška priča o herojstvu. O pogrešnoj inicijaciji. O propalim pokušajima da se poleti. O antiherojima. Herojima ulice. Palim anđelima ovog grada. Predstava o tome kako su se uzneli pacov, zmija i narkoman. Ili o tome kako su se zakucali u asfalt prilikom poletanja. Ili kako su se okliznuli o svežu farbu. O tome koliko je klizavo u Beogradu”.

Predstava je delimično finansirana novcem prikupljenim kroz kampanju Reflektor teatra „Više od publike“.

„Sa glumcima s kojim sarađuje veoma dugo, Jelena Bogavac je izrežirala neobičnu scensku studiju sudara generacije X sa generacijom Z. U svojim idejnim i političkim implikacijama, ova predstava nastaje na najboljoj tradiciji društvenog angažmana Reflektor teatra: od bavljenja aktuelnim temama, do rada sa mladima i mladim profesionalcima. Ipak, svojom složenom, literarnom estetikom, ova predstava otvara novo poglavlje rada naše trupe: naš jubilej i prvu dvocifrenu sezonu – deset godina zajedničkog rada”, navodi se u saopštenju Reflektor Teatra.

Vidimo se na premijeri!

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Počinje „Nišvil”: nagrada za životno delo Beti Đorđević

Danas počinje prestižni džez festival „Nišvil" koji se tradicionalno održava svake godine u Nišu, još od 1995. godine. Ili, bar za sada,...

Fenomen Vaska Žabate: gde greši teza o „pesmama budalama”

Malo - malo, pa internet poludi za nekim „hitom" za koji nikom nije jasno ni otkud se stvorio, ni zašto uopšte postoji....

Polovina mladih u Srbiji bez prihoda i želi da napusti zemlju

Čak 57% mladih u Srbiji ne zarađuje, dok njih 49% iskazuje želju da napusti zemlju, rezultati su „Alternativnog izveštaja o položaju i...

Lista gostiju na koncertu Yu grupe obećava ex-yu rock festival

Koliko je među zumerima nostalgičara? Onih koji nešto ne vole da se gasiraju, već slušaju ono što su njihovi roditelji slušali? Za...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još