fbpx

Aleksandra Dobrić: život nije Instagram

Aleksandra Dobrić, koja iza sebe ima uspešnu karijeru modela i koja je jedno od najviđenijih lica Instagrama, za sebe kaže da je moguće da se sve postigne i da joj je veoma važno da uvek ima jasne prioritete. Ambiciozna i hrabra, Aleksandra nam objašnjava kako uspeva da drži sve pod kontrolom, ali da to nekad nije nimalo lak zadatak. Ističe koliko ju je promenila uloga majke i kako je uz decu naučila šta znači strpljenje i ljubav.

  • Koliko je teško za jednu mladu osobu da se upusti u svet modelinga, za koji često čujemo da je veoma surov?

Modeling, kao i svaki drugi posao, ima svoje dobre i loše strane. Izuzetno je lepo to što se putuje, upoznaju razne kulture, a teža strana je to što si non-stop u koferu.

Teško je to što si često sam, odvojen od svoje porodice i prijatelja.

  • Po čemu se razlikuje sadašnji svet mode u odnosu na  onaj kad si ti počinjala? Koliko ga je pojava društvenih mreža promenila?

Kada sam ja počela da se bavim modelingom, pre skoro 20 godina, informacije nisu bile tako lako dostupne. Sada je sve to dosta pristupačnije, a tome su doprineli internet i društvene mreže. Tada ništa od toga nije bilo u priči.

Sećam se kastinga na koje smo išle sa mapom u ruci. Svakako drugačija vremena i drugačiji problemi koje to vreme nosi , ali suština je ista:

  dosta truda, rada i požrtvovanosti je neophodno za uspeh u bilo kom poslu!

  • Mnogi te nazivaju “super mamom” koja uspeva da balansira između posla, privatnog života i porodice. Kako ti to polazi za rukom?

Kada voliš ono što radiš, sve ostalo ide prirodno. Postižem sve, ali uvek imam jasne prioritete. Dobra organizacija je neophodna, to zna svaka mama, a deca su mi velika inspiracija i vetar u leđa.

  • Važan deo tvog života su i tvoja deca, ćerka  Kristina i sin Relja. Koliko ti se promenio život otkad su oni ušli u njega i koja je najvažnija lekcija koju su te naučili do sad?

Jako sam srećna što sam se ostvarila kao majka. Smatram da su deca ujedno najveći dar i lekcija za svaku buduću mamu i roditelje. Relja i Kristina su me naučili šta znači bezuslovna ljubav i strpljenje. I naučili su me, naravno, kako funksionisati normalno i pregurati dan sa samo par sati sna.

  • Svako od nas može da potvrdi da “život nije Instagram”, ali da to mladi ljudi nekad zaboravljaju, te misle da poznati vode “savršene živote”. Koliko se tvoj privatni život razlikuje od onog što vidimo na društvenim mrežama?

Život nije Instagram. Život je nespavanje noćima, pranje i peglanje, uspavljivanje dece, a Instagram je sve ono sto uspem u međuvremenu.

  • Da li i u kojim trenucima poželiš da obrišeš društvene mreže i “nestaneš” na nekoliko dana?

Ne opterećujem se, nisam non-stop na mreži, a sadržaj koji pratim me relaksira. Instagram uglavnom koristim u poslovne svrhe.

  • Šta je ono u čemu uživaš kada se “ugase kamere” i kad konačno uhvatiš svojih pet minuta?

Kad deca odu na spavanje, malo vremena koje mi preostane, iskoristim da pročitam sve one knjige koje nikako ne stižem, odgledam neki dobar film. Tako se relaksiram i punim beterije.

  • Šta bi poručila mladima koji žele da se bave modelingom? Koja je tvoja “formula” uspeha?

Da slede svoje snove i veruju u sebe. Ono što je najbitnije je da zadrže svoju individualnost jer jedino tako mogu da odskoče i započnu svoju karijeru.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Angela Davis: aktivistkinja za koju treba da zna ceo svet

Položaj afroameričke populacije u Americi je poslednjih nekoliko godina pod znakom uzvičnika, postaje sve teži, kako zbog ophođenja policije prema populaciji, tako...

Jachim Zoomira Nedelju 020

Ova ilustracija ce dati velike rezultate!

Jeste li za (ne)obavezno služenje vojnog roka?

Nijedna tema ne dovede do takve vatrene nacionalne debate kao pitanje vraćanja vojnog roka kao obaveze, a jedni od najglasnijih su svakako...

Ivana Španović se povredila, ne ide na Evropsko prvenstvo u Poljsku

Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka i trostruka evropska šampionka u skoku u dalj, povredila se na treningu za Evropsko prvenstvo za koje...

Instagram

Preporučujemo