A u četvrtak – MUŠKARČINE!

Save the date – četvrtak, 19. avgust od 21h – hit predstava Reflektor Teatra „Muškarčine” na sceni Dorćol Platza!

Predstava se igra u okviru letnjeg programa Reflektor Teatra, koji traje do narednog četvrtka kada će biti odigrana predstava „San o Mileni”.

Muškarčine” su predstava o maskulinitetu na Balkanu. Predstava o jednoj generaciji i specifičnim društvenim i političkim, kulturološkim i ideološkim narativima koji su kreirali maskulinitet milenijalaca. Predstava o tome kako je „izgubljena generacija” kreirala svoj identitet. Identitet koji nas, u želji da se prilagodima zahtevima društva, često odvodi u (samo)destrukciju. „Muškost” koja se predstavlja kao poželjna, a zapravo je loša po nas. I psihički i fizički.

Kroz vrlo brz i interaktivan splet ličnih priča, fragmenata iz štampe, statističkih podataka, dramatizacija teza iz knjige „Budi muško”, citata teoretičara muškog pokreta i još mnogo, mnogo, mnogo toga ličnog (jer lično je političko!) – „Muškarčine” pričaju priču o svima nama i celom društvu.

Toliko dugo se uspešno igraju da su ih mnogi od nas već gledali. Mnogo puta. I ponovo se vraćamo i odlazimo sa novim utiscima. Tako da i ako ste već gledali i ako niste – vidimo se u četvrtak!

Nemanja Marinović
Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još